Atletisme

Xènia Benach, campiona estatal de 60 m tanques

La vilafranquina, amb 8.20, ha superat per mil·lèsimes de segon la mallorquina Caridad Jerez

La vilafranquina Xènia Benach (Scorpio71) ha assolit el seu primer títol espanyol absolut de 60 m tanques després d’una arribada ajustadíssima amb la mallorquina Caridad Jerez (FC Barcelona), al poliesportiu Gallur de Madrid. De fet, la foto d’arribada, i per mil·lèsimes de segon de diferència, ha hagut resoldre l’empat tècnic entre les dues velocistes, que han acreditat un registre de 8.20. Amb la victòria, Benach arrodoneix un campionat espectacular, ja que en les semifinals, un parell d’hores abans, havia batut el seu rècord de Catalunya amb 8.10. Amb la seva actuació, la deixeble de David Ruiz, de només 20 anys, s’assegura una plaça per a l’europeu de Torun (Polònia), d’aquí a quinze dies. També ha pujat al podi Àlex Gràcia (FC Barcelona), que ha elevat en un centímetre la seva marca personal en salt de perxa (5,42 m) i ha obtingut el premi del subcampionat. El títol ha estat per a l’andalús Isidro Leyva (Nerja), amb 5,55 m.

Guerrero i Sales, a la final de 1.500 m

En les eliminatòries de 1.500 m, Esther Guerrero, la defensora del títol i gran favorita, ha segellat l’accés a la final en una sèrie extremadament lenta (4:44.46). També estarà entre les millors la jove atleta de 19 anys del CA Laietània Marina Martínez (4:44.58), que aquest hivern ha rebaixat la plusmarca catalana sub-20 (4:24.26), i Irene Bonafonte, cinquena en la segona semifinal (4:29.08). També ha estat lentíssima, la segona semifinal masculina, en què els catalans Llorenç Sales (4:05.03) i Carlos Sáez (4:05.09), segon i tercer, han obtingut lloc per a la final. Marc Alcalà, en la primera semifinal, ha estat repescat amb el segon millor temps (3:50.89). En els 800 m, també s’ha guanyat la plaça per a la final Victòria Sauleda (l’Hospitalet Atletisme), tot i que ha estat amb l’últim temps de repesca (2:10.15).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)