Tennis

Djokovic esmicola la solidesa de Medvédev i guanya el seu novè títol a Austràlia

El gran mestre serbi Novak Djokovic s’ha endut per novena vegada en nou finals el seu torneig fetitxe i atresora divuit títols de Grand Slam que el situen una mica més a prop dels 20 de Roger Federer i Rafa Nadal en la cursa per la història. Gat vell davant de la solidesa del rus Daniïl Medvédev, que duia vint triomfs seguits amb tres títols –Masters de París, copa Masters i ATP Cup–, el balcànic allarga el seu idil·li amb l’obert d’Austràlia gràcies a la seva intel·ligència a la pista amb un triomf clar per 7-5, 6-2 i 6-2 consumat en una hora i 53 minuts. El cert és que el serbi ha sabut trobar la fórmula per provocar que Medvédev fes més errors dels habituals, fins i tot amb el revés, en el marc d’un duel majestuós entre els dos millors jugadors amb millor revés a dues mans del circuit. Amb un servei molt variat i carregat d’efecte i la seva gran habilitat en les restades, el de Belgrad ha dut sempre el timó tàctic del partit i mai no ha perdut la concentració. Una demostració de recursos tècnics i d’estratègia que ha desballestat l’aspirant.

Medvédev ha tingut l’esma de neutralitzar sense atabalar-se l’inici somiat de Djokovic. En només vuit minuts, el serbi s’ha situat amb un 3-0 abassegador i break en el segon joc, obrint pista a la dreta per evitar el temut revés encreuat del rus i provocant els seus errors amb la dreta, percentualment menys fiable. Medvédev ha replicat amb eficiència (3-3) igualant el trencament en el cinquè joc, mostrant la seva solidesa des del fons de la pista i espolsant-se els nervis lògics en la seva segona final de Grand Slam davant d’un rival que afrontava la 28a. Medvédev (1m98) ha servit amb velocitat i col·locació i el seus dos torns han estat a partir de llavors molt còmodes. Djokovic s’ho ha hagut de treballar una mica més, però també se n’ha sortit amb eficiència: 4-4, 5-5 i 6-5. En el dotzè joc, però, Medvédev ha dubtat. El de Belgrad ha vist porta i ha tancat el parcial consumant el seu segon trencament i respirant una mica més tranquil (7-5).

L’alegria, però, també ha durat poc a la casa del número 1. El rus ha segellat un trencament amenaçador en el primer joc del segon acte. Djokovic ha reaccionat amb contundència apel·lant a la consistència i sense forçar tant la màquina buscant cops guanyadors (2-1). El rus ha perdut el fil quan ha hagut d’assumir més riscos i el serbi ha encarrilat el parcial amb un segon trencament davant d’un rival obnubilat que fallava més del compte i que veia com el partit o, si més no el segon set, se li esmunyia (4-1). El parcial ha quedat sentenciat amb un altre break certificat pel serbi (6-2) davant d’un oponent massa accelerat. I més, quan ha malbarat un 15-40 amb servei de Nole en el primer joc del tercer set, en el qual el serbi ha alternat grans serveis amb dues dobles faltes. El 2-0 ha acabat de subratllar la impotència del desubicat rus, que no parava de mirar el seu tècnic buscant respostes, i les virtuts del número 1, que ha tancat el partit sense dubtes en la primera oportunitat, amb un nou trencament, gràcies a una esmaixada molt complicada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)