Atletisme

Guerrero i Mechaal revaliden els títols

Atletisme. Ángel Torrero és segon en alçada, mentre que Madí en els 200 m, Sales en els 1.500 m i Vicente en llargada ocupen la tercera posició en el podi de l’estatal de pista coberta

Esther Guerrero i Adel Mechaal van revalidar els seus títols estatals de pista coberta, en 1.500 m i 3.000 m, respectivament, i van fer una demostració de potència i velocitat en els seus atacs finals. Els dos atletes del New Balance van controlar la cursa des de la segona posició i quan van atacar en les voltes finals van ser demolidors i van deixar clarament enrere els rivals. El títol assegura a Adel Mechaal disputar l’europeu, ja que eren forces atletes els que tenien mínima.

La banyolina va guanyar amb una marca de 4:07.48 i va quedar a només una centèsima de la seva marca personal (4:07.47). Aquest registre va tornar a estar per sota de la mínima de l’europeu de Torun. Esther Guerrero va imposar el seu canvi de ritme a 250 m del final i va deixar enrere Marta Pérez (Adidas), que havia marcat un alt ritme des de l’inici. La banyolina va guanyar el seu tercer títol estatal de pista coberta de 1.500 m de manera consecutiva, i n’acumula set, ja que en tenia quatre dels 800 m. El palamosí es va imposar amb 8:20.17 després d’estar ben situat en tot moment, de respondre al canvi de ritme de Mohamed Katir (Platges de Castelló) i de mantenir-se a l’expectativa darrere seu en l’última part de la cursa. Un atac contundent en els darrers 200 m el va portar a la victòria i a sumar el cinquè títol estatal en pista coberta.

Segon i vuitè en alçada

Els bessons Ángel i Daniel Torrero (AA Catalunya) van disputar la final de l’alçada i van ser segon i vuitè respectivament. Ángel Torrero va guanyar la medalla de plata amb un salt de 2,12 i va quedar a tocar de la seva marca personal (2,13). El seu germà va ser vuitè, amb 2,03. El títol va ser per a David Bolado (Numantino), amb 2,15.

María Vicente (Nike) aspirava a guanyar la seva segona medalla d’or del campionat, però es va haver de conformar amb la medalla de bronze. L’atleta de l’Hospitalet de Llobregat es va descentrar completament quan va veure com el seu primer salt vàlid, i força llarg, no es va mesurar i es va esborrar la marca de caiguda per una errada. Va poder repetir el salt, però mai va entrar en competició. Només va fer un bon salt de 6,24 que li va donar el bronze, un de dolent de 4,83 i quatre de nuls. El títol va ser per a Fátima Diame (València), amb 6,51.

El velocista de Santa Maria de Palautordera Oriol Madí (Pontevedra) es va emportar la medalla de bronze dels 200 m amb una marca de 21.23. En la semifinal va fer la seva millor marca personal, amb 21.20. Daniel Rodríguez (Platges de Castelló) va guanyar amb 20.83, i va fer el doblet, ja que dissabte havia guanyat els 60 m. Pol Retamal (FC Barcelona) també s’havia classificat per a la final i va ser baixa per molèsties físiques. Llorenç Sales (UA Montsià) va guanyar el bonze amb 3:50.63. La cursa va ser accidentada i, quan faltaven 450 m, els dos atletes que l’encapçalaven, i que eren favorits, van caure. El migfondista de la Galera va saltar per sobre d’un d’ells, es va recuperar i va lluitar per les medalles. Va guanyar Jesús Gómez (Nike), amb 3:49.32.

VELOCITAT TERMINAL

La banyolina, en els 1.500 m, i el palamosí, en els 3.000 m, van atacar al final