Atletisme

Maria Vicente, confirmada per al pentatló de l’europeu de Torun

El president de la federació espanyola ho ha anunciat durant la presentació del míting de Madrid, que es disputa demà i en què l’hospitalenca correrà els 60 m tanques

El president de la Federació Espanyola d’Atletisme Raúl Chapado ha anunciat aquest matí que ja havien rebut la confirmació per part de l’europea perquè l’hospitalenca Maria Vicente (Nike) sigui una de les dotze convidades per competir en el pentatló del campionat d’Europa, del 5 al 7 de març a Torun (Polònia).

Maria Vicente ha estat una de les participants en la roda de premsa prèvia al míting de Madrid, que demà suposarà l’última cita del circuit del World Indoor Tour . La plusmarquista estatal en pentatló competirà aquest cop en els 60 m tanques. “Les tanques femenines no formen part del circuit, però a la llista d’inscrits hi ha gent de molt nivell. Ara he vist que correré la mateixa sèrie de Teresa Errandonea, que és la meva companya d’entrenaments i està essent clau en els meus progressos en aquesta especialitat, sobretot en la sortida. Esperem fer-ho el millor possible i sobretot donar moltes alegries”, ha comentat l’atleta. Amb vista al pentatló de l’europeu, Vicente diu que té molt marge de millora, sobretot en el salt d’alçada i els 800 m. En aquest sentit, avui també s’ha confirmat que la belga Nafi Thiam, campiona olímpica d’heptatló a Rio 2016, havia donat negatiu en l’últim test de Covid-19 i podrà ser a la llista de sortida de l’europeu de Torun. En tot cas, serà la seva primera participació en unes proves combinades des del mundial de Doha 2019, en què va ser segona.

Esther Guerrero, en els 800 m de Madrid

En la roda de premsa també hi ha participat la banyolina Esther Guerrero (New Balance), flamant campiona estatal de 1.500 m i una altra de les preseleccionades amb vista a l’europeu. Precisament, amb vista a arribar en el millor punt de forma a la cita de Torun, la deixeble de Joan Lleonart optarà per competir en els 800 m en el míting de Madrid. “Queden deu dies per aquesta competició i ara el que toca és afinar. Espero que amb la participació d’Habitam Alemu, que ja s’ha assegurat la victòria en el World Tour, sigui un 800 m molt ràpid i em permeti agafar velocitat amb vista a l’europeu, que per mi és un gran al·licient. Tant de bo pugui millorar la meva marca personal [2:01.46] i aproximar-me als 2 minuts, com ja vaig fer en la campanya a l’aire lliure”, ressalta Guerrero.

En la presentació del míting també hi ha assistit el campió mundial de 110 m tanques, el nord-americà Grant Holloway, autor de la segona millor marca de tots els temps en 60 m tanques (7.32) i que demà tornarà a amenaçar el rècord mundial de Colin Jackson (7.30).

A més de Maria Vicente i Esther Guerrero, la participació catalana a Madrid es completa amb Aitana Radsma (60 m tanques), Mònica Clemente (perxa), Llorenç Sales (1.500 m), Marc Gale (60 m tanques) i Victòria Sauleda, que exercirà de llebre en els 3.000 m.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)