Tennis

L’hereva és japonesa

Tennis. Naomi Osaka ha guanyat quatre dels nou darrers títols de Grand Slam i és la jugadora més dominant enmig de la volatilitat de la WTA

Si Naomi Osaka està bé i la pista és ràpida, malament rai. No és la número 1, privilegi que recau en la completíssima australiana Ashleigh Barty, una jugadora de polivalència infinita, com ho demostra el fet que també va ser la número 1 de dobles, especialitat en què la perícia amb la volea és imprescindible. Però la japonesa, de 23 anys, amb tocs d’arrogància barrejats amb timidesa, és ara mateix la més dominant. Amb cops de dreta i de revés de gran velocitat i profunditat i un servei també temible, resol les seves irregularitats en els moments clau dels partits i mai no li tremola el pols perquè du en els gens l’agressivitat, l’atac sense restriccions. El seu caràcter és innegable i ha guanyat les quatre finals de Grand Slam que ha jugat des que es va coronar el 2018 a l’obert dels Estats Units en aquell duel davant d’una Serena Williams embogida que va acusar el jutge de cadira de sexista perquè la va amonestar per coaching. Des de llavors, s’ha adjudicat quatre títols en els nou Grand Slams que s’han disputat, un percentatge altíssim en un circuit de gran volatilitat com és el femení. Sense anar gaire lluny, entre el 2017 i el 2018 vuit tennistes diferents van guanyar els vuit títols majors jugats. En el darrer Roland Garros (2020), a més, va entrar a escena la polonesa Iga Swiatek, la nova perla, de 19 anys. Ara que Serena Williams s’ha fet gran i que malgrat que manté un nivell altíssim ja fa molt temps que no celebra un Grand Slam –concretament des d’Austràlia 2017, és a dir, quatre anys clavats–, Osaka s’ha constitut per mèrits propis en la gran alternativa per convertir-se en la gran dominadora del circuit si no ho és ja. La romanesa Simona Halep ha esta l’única que ha repetit títol gran dels del 2018, amb dues finals guanyades: Roland Garros 2018 i Wimbledon 2019. Barty, eliminada en quarts a Melbourne per la txeca Karolina Muchova, només s’ha endut el Roland Garros del 2019.

Només un set perdut

El rendiment de la jove prodigi a Austràlia ha estat enlluernador. L’única jugadora que li ha fet ombra i que li va guanyar un set va ser Garbiñe Muguruza, la finalista de l’edició anterior, que fins i tot va disposar de dues pilotes per eliminar-la i que, en certa manera, també surt reforçada de la competició austral. L’asiàtica va serrar les dents i es va revifar quan estava contra les cordes.

LA DADA

50
‘aces’
va aconseguir Naomi Osaka en els set partits que va guanyar en l’obert d’Austràlia.

Puja fins al número 2 del rànquing

Els punts sumats a Melbourne han permès a Osaka d’ascendir fins al tercer lloc del rànquing mundial avançant Simona Halep. Amb 7.835 punts és encara lluny, però, de Barty, que n’acumula 9.186. Pel que fa a les catalanes, Paula Badosa, que va guanyar un partit en l’obert d’Austràlia, és en el lloc 73è, mentre que Aliona Bolsova ocupa la posició 104a.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)