Handbol

Domen Makuc lidera l’aposta pels joves a Celje

Handbol. El Barça, a més dels habituals Àlex Pascual i Diocou, viatja a la ciutat eslovena amb tres jugadors del filial, Jordi González, Artur Parera i Juan Palomino

Amb la feina feta en la fase de grups de la lliga de campions des de fa un parell de setmanes, el tècnic del Barça Xavi Pascual ja va avisar que era l’hora de fer rotacions. Ja en va fer alguna en el partit contra el Nantes, però la revolució arribarà avui a Celje (20.45 h per Esport 3). Sigui per molèsties físiques o per la gran càrrega de partits, fins a cinc pesos pesants de l’equip es quedaran a Barcelona. És el cas de Gonzalo Pérez de Vargas, Raúl Entrerríos, Ludovic Fàbregas, Aleix Gómez i Aron Pálmarsson. Sense Entrerríos ni Pálmarsson, l’eslovè Domen Makuc (2000) haurà de ser el relleu de Luka Cindric en la direcció del joc i liderarà l’aposta pel rejoveniment de l’equip, que, a més dels habituals Àlex Pascual (2000) i Mamadou Dioucou (2000), tindran tres reforços del filial, el porter Jordi González (1988), el pivot Artur Parera (2002) i l’especialista defensiu Juan Palomino (2001).

Format a les files del Celje, Makuc va ser un dels protagonistes en la prèvia del partit. Tot i la seva joventut, el central eslovè ja acumulava quatre temporades com a professional i el curs 2016/17 es va convertir en el primer jugador nascut en el segle XXI en debutar en la màxima competició europea. “Per a mi és especial anar a casa de nou un any després. Estic content, tot i que la felicitat no és completa perquè no hi haurà aficionats a les grades. Allà sempre hi ha un gran ambient, i m’entristeix que no hi puguin ser”, va admetre després de l’últim entrenament a la ciutat esportiva. Makuc també es va referir a l’especial convocatòria per a Celje: “Tenim molts jugadors a la plantilla, i amb els reforços del filial necessitem treballar molt entre tots per portar els dos punts cap a casa.”

N’Guessan, alta mèdica

A més dels joves del filial, l’altra novetat en la convocatòria és la tornada de Timothey N’Guessan, lesionat a l’adductor en el mundial, però que ha escurçat el termini de recuperació previst inicialment i ja ha rebut l’alta mèdica. El tècnic del Barça Xavi Pascual va subratllar la necessitat de fer rotacions perquè, a més de la càrrega de partits acumulats, venen “dues setmanes boges”. De fet, l’equip viatjarà dijous des d’Eslovènia cap a Segòvia, ja que divendres juga el partit de la lliga Asobal contra el Viveros Herol BM Nava. Dimecres de la setmana vinent rebrà el Zaporíjia al Palau i a partir de divendres afrontarà la fase final de la copa al WiZink Center de Madrid.

Pascual també va tenir ahir paraules de suport a Alfredo Quintana, el porter del Porto, que va tenir una aturada cardíaca durant un entrenament i que es troba hospitalitzat: “Li vull enviar una abraçada enorme i desitjar-li que es pugui recuperar. El que li ha passat és una molt mala notícia per a ell, la seva família, la gent del Porto i per al món de l’handbol.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)