Ciclisme

Tret de sortida a l’any olímpic, a Banyoles

Ciclisme. La Super Cup Massi (Hors Categorie) obre la temporada d’XCO amb la prova de més nivell a l’estat

La vintena edició de la Copa Catalana Internacional de Banyoles, la Clàssica, dóna aquest cap de setmana el tret de sortida a la temporada d’XCO en un any que està marcat per la cita dels Jocs de Tòquio. És la primera cita de la Super Cup Massi i la única a l’estat de Hors Categorie, la més immediata per sota les copes del món i que per ser la primera de la temporada compta amb un cartell de luxe. L’escenari també està a l’alçada: un circuit de 6,5 quilòmetres amb diverses zones tècniques al parc de la Draga.

Les curses femenines són totes aquest dissabte a la tarda seguint el guió de les copes del món. La campiona del món Pauline Ferrand-Prevot s’estrena amb el seu nou equip, l’Absolute Absalon. La guanyadora el 2020 Evie Richards, sensació la temporada passada en el Short Track de la copa del món, la campiona del món sub-23 i vencedora d’una copa del món Loana Lecomte, la suïssa Jolanda Neff o la millor corredora de l’estat Rocío del Alba García (BH) són els noms propis a seguir en la categoria elit, en què Txell Figueras (MMR) obre la seva segona temporada com a professional.

La campiona olímpica, Julie Bresset (Massi); la campiona del món d’XCM, Ramona Forchini (JB BRUNEX) i la danesa del KMC Malene Degn afegeixen nivell a la categoria elit femenina, en què també hi ha altres campiones estatals: Yana Belomoina (CST PostNL Bafang) d’Ucraïna, Elisabeth Brandau (EBE) d’Alemanya, Janika Loiv (Hawaii Express) de Letònia i Jitka Cábelická d ela República Txeca.

Els millors

Jofre Cullell (Primaflor-Mondraker-XSauce) disputa la seva primera cursa internacional la temporada en què vol ser a Tòquio. Cinquè fa dos anys aquí a Banyoles, el corredor de Santa Coloma de Farners tindrà al costat els millors del món aquest diumenge al migdia (12.30 h). L’equip Cannondale el lidera Simon Andreassen i Manuel Fumic. Els tres cops guanyador de la Clàssica, Victor Koretzky, tindrà en el KMC el campió holandès, Milan Vader i el suís Thomas Litscher. El Santa Cruz té Luca Braidot i Maxime Marotte, entre els deu millors del món. Elfrancès Stéphane Tempier i el romanès Vlad Dascalu, vencedor de la copa del món sub-23 el 2019 quan Culell va ser tercer, corren amb el Trek Pirelli.

Cristofer Bosque (Masi), el campió txec Ondrej Cink, el suís Filippo Colombo –segon en la copa del món sub-23 el 2019– i Mathis Azzaro (Absolute-Absalon-BMC), l’italià Nadir Colledani (MMR Factory Racing) o el neozelandès Samuel Gaze (Alpecin Fenix), vencedor de copes del món i de la Sea Otter a Girona en marató i XCO, segueixen la llista que completen el bronze olímpic Carlos Coloma, el campió d’Espanya David Valero; i Pablo Rodríguez (BH). Sergio Mantecón (MMR) és el dotzè del rànquing UCI.

La temporada d’XCO a Catalunya va començar el cap de setmana passat a Sant Vicenç dels Horts. L’’Open Barcelona BTT el va guanyar Jofre Cullell seguit d’Oliver Avilés (Orbea) a un minut mentre el tossenc Dídac Carvacho (Irontech Tecnic) era tercer i segon sub-23. En dones, Natalia Fischer (Scott) va guanyar i Noemí Moreno (73 Factory Eco) i Txell Figueras (MMR) van ser segona i tercera.

Sense públic

La cita banyolina és un referent en el calendari europeu, també, per l’àmplia presència de públic al llarg del cap de setmana, bona part del qual venia de l’estat francès i d’altres punts del continent. Aquest cop i degut a les restriccions per la situació sanitària, les curses seran sense aficionats perquè només es podrà accedir al paddock i al circuit als corredors i àrbitres.

L’accés al parc de la Draga i al Puig de Sant Martirià estarà reservat per als ciclistes, mentre hi hagi les curses i no s’hi podrà accedir per seguir la competició.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)