El CN Sabadell supera l’Olympiacòs (14-12) en un primer assalt molt intens

Judith Forca, amb cinc gols, ha estat decisiva per desencallar un partit molt anivellat en l’anada dels quarts de final de l’Eurolliga

L’encert de Judith Forca, autora de cinc gols en el tram final, i les aturades de Laura Ester han estat claus perquè el CN Sabadell pogués resoldre amb una ajudada victòria contra l’Olympiacòs (14-12) l’anada dels quarts de final de l’Eurolliga. El partit ha estat molt anivellat (3-3, 3-3, 4-4 i 4-2) i intens, com era d’esperar entre els dos finalistes de la competició europea en l’edició del 2019.

El primer quart ha acabat amb taules. Marina Cordobés, només començar, ja ha deixat la seva targeta de presentació des de l’arc. L’Olympiacòs s’ha mostrat més efectiu en les superioritats, però Maartje Keuning, també amb una jugadora de més, i Maica García, providencial en la posició de boia, han signat l’empat en els primers 8 minuts de joc. En el segon quart el CN Sabadell ha fet un pas endavant en defensa i ha trobat via lliure en la banda esquerra de l’atac per tornar a prendre la iniciativa gràcies als gols d’Irene González (2) i Keuning (6-4). L’equip sabadellenc, però, s’ha vist molt castigat amb les exclusions i el conjunt hel·lè ho ha aprofitat per tornar a restablir l’equilibri abans del descans llarg (6-6).

Després de la represa, l’aparició de Eleftherina Plevritou, amb tres gols consecutius, ha donat ales a l’Olympiacòs, que ha obert una bretxa de dos gols (7-9). Forca, que ja havia anotat amb una vaselina marca de la casa, i Catharina Van der Sloot, amb dues dianes cadascuna, han tornat a restablir l’equilibri abans d’entrar al quart decisiu. Només començar l’últim acte la jugadora holandesa ha rebut un fort cop a l’ull que l’ha deixat grogui i ha hagut de ser atesa a la banqueta. El joc s’ha hagut aturar durant uns minuts i en la represa Forca, l’esquerrana d’or, ha estat l’encarregada de desencallar el partit amb tres dianes més, el primer de penal, al seu compte particular. Maica, jugant des de fora, també ha contribuït a reforçar el triomf de l’equip sabadellenc, que si més no podrà jugar la tornada, el 13 de març al Pireu, amb dos gols de renda.