El CN Mataró Goufone, a remolc de l’UVSE Budapest (9-12)

L’equip maresmenc no ha pogut mantenir el ritme imposat pel conjunt hongarès i afrontarà la tornada dels quarts de final de l’Eurolliga amb tres gols de desavantatge

El CN Mataró Goufone ha perdut clarament el primer assalt dels quarts de final de l’Eurolliga contra l’UVSE Budapest per 9-12 (2-2, 1-2, 3-3 i 3-5) i haurà de vèncer per quatre gols a la capital hongaresa d’aquí a quinze dies si vol accedir a la final a quatre de la màxima competició europea.

El primer quart s’ha resolt amb taules. Rybanska en un contraatac ha trencat el gel al Sorrall, però Anni Espar ha replicat d’immediat amb un xut sense angle. Tot i l’equilibri, el conjunt hongarès anava un pas endavant de les mataronines. Abel-Antal, des de la boia, tornava a avançar l’UVSE i Anna Gual, en la tercera superioritat, empatava per segellar el parcial dels primers 8 minuts de joc. El guió es repetia en el segon quart i, tot i el gol d’Espar de penal, el resultat afavoria a l’equip de Marton Benczur al descans.

Després de la represa, un alley-hop culminat per Marta Bach obria les esperances per a les maresmenques (4-4). Però la reacció de l’UVSE ha estat fulminant. Szegedi, Szucs i Baksa feien forat en el resultat (4-7). L’equip de Dani Ballart no defallia i amb una canonada de Gual i un gol des de la boia en superioritat de Jackovich ajustava les diferències (6-7) abans d’afrontar el quart decisiu. Amb tot, l’UVSE feia un pas endavant cada cop que sentia l’alè mataroní. Així, la posada en escena magiar en l’últim quart ha estat determinant. Keszthelyi ha entrat en escena ha deixat anar el braç i l’equip hongarès s’ha escapat perillosament amb 4 gols de marge. El CN Mataró no es donava per vençut i els gols de Cambray, Lloret, de penal, i Bach obrien de nou la porta de l’esperança. Szucs, però, ha posat l’epíleg al partit amb un gol per l’escaire i un resultat de 9-12 que deixa l’eliminatòria molt complicada per a les maresmenques. En tot cas, els equips que quedin eliminats dels quarts de final tindran la possibilitat de jugar la final a quatre de la copa LEN.