L’Astralpool CN Sabadell colpeja primer en l’Eurolliga

Waterpolo. L’equip vallesà guanya el primer assalt contra l’Olympiacòs (14-12), mentre que al CN Mataró se li complica l’eliminatòria i afrontarà la tornada a Budapest amb desavantatge (9-12)

CN Sabadell 14 Olympiacòs 12

ASTRALPOOL CN SABADELL:Ester; Ortiz, Van der Sloot (2), Ariño, Morell, Pérez, Cordobés (1), Maica (2), Forca (5, 1 p.), Keuning (2), Tankeeva, González (2) i Carilla.OLYMPIACÒS:Diamantopoulo; E. Plevritou (3), Benekokou, Elfeftheriadou (1), Kanetidou, Avramidou (2), Diouti, M. Plevritou (2), Tornarou, V. Plevritou (2), Tsoukala (2), Myriokefalitaki i Stamatopoulo.PARCIALS:3-3, 3-3, 4-4 i 4-2.ÀRBITRES:Debreceni i Bouchez.

CN Mataró 9 UVSE Budapest 12

CN MATARÓ GOUFONE:Sánchez; Jackovich (1), Lloret (1 p.), Gual (2), Sevenich, Bonamusa, Cambray (1), Bertran, Bach (2), Nogué, Espar (2), Aznar i Colominas.UVSE HUNGUEST HOTEL:Gangl; David, Abel-Antal (1), Parkes (1), Szucs (2), Keszthelyi (3 , 1 p.), Baksa (2), Farago (1), Szegedi (1), Rybanska (1), Telek, Peresztegi i Kakas.PARCIALS:2-2, 1-2, 3-3 i 3-5.ÀRBITRES:Moiralis i Haentschel.

L’Astralpool CN Sabadell va fer contra l’Olympiacòs (14-12) el primer pas per ser en una nova final a quatre de l’Eurolliga, mentre que el CN Mataró Goufone haurà de certificar pràcticament una proesa si pot capgirar una eliminatòria contra l’UVSE Budapest (9-12) que ara mateix té molt complicada.

A Can Llong, el duel matinal entre les vallesanes i les gregues es plantejava com una reedició de la final europea de fa dos anys i el resultat no va decebre les expectatives. L’equilibri, les alternatives en el marcador, la intensitat en el joc, la quantitat de gols i l’emoció es van mantenir fins a l’últim instant. Després d’un primer quart anivellat (3-3), l’equip de David Palma va trobar el camí del gol per la banda esquerra, amb Irene González i Keuning com a protagonistes, però l’Olympiacòs va aprofitar les jugades de superioritat per tornar a establir l’equilibri abans del descans. Després de la represa, el conjunt hel·lè va prendre la iniciativa gràcies a l’aparició d’Eleftheria Plevritou, amb tres gols consecutius (7-9). Judith Forca i Catharina van der Sloot van replicar per a les locals i tot quedava obert amb vista al quart decisiu. L’holandesa, amb un fort cop a l’ull, va quedar fora de combat, però l’esquerrana d’or de Sabadell va signar cinc gols en els dos últims quarts i va donar el primer assalt al vigent campió d’Europa.

Fa quatre anys, a El Sorrall de Mataró, l’equip maresmenc segellava contra l’UVSE Budapest (12-8) l’accés a la final a quatre de l’Eurolliga. Aquest cop, la victòria va ser per a les magiars, que sempre van anar un pas al davant de les mataronines i afrontaran el duel de tornada amb tres gols de marge. L’equip de Dani Ballart mai es va donar per vençut, però sempre va anar a remolc del seu rival i cada cop que escurçava distàncies el conjunt hongarès replicava amb més força. Un parcial de 0-3 a l’inici de l’últim quart (6-10), amb Keszthelyi com a gran protagonista, va obrir una bretxa insalvable per a les locals.

En els altres dos partits de quarts de final, l’Uralotxka va guanyar el duel rus contra el Kirixi (8-11) i dimecres el Sis Roma i el Dunaújváros havien signat taules (11-11).