Atletisme

Catalunya guanya el títol absolut en l’estatal de cros

Atletisme. Oukhelfen s’emporta la plata en la categoria absoluta. En sub-20 Carla Domínguez i l’equip català són els campions amb autoritat

Catalunya va guanyar dos títols per a federacions, en absolut masculí i sub-20 femení, i un altre d’individual, per Carla Domínguez en sub-20, en el campionat d’Espanya de cros que es va disputar a Getafe. També va pujar quatre cops més al podi. L’equip català va ser el millor en la cursa absoluta masculina i va recuperar el títol de manera indiscutible amb 17 punts, superant clarament Castella i Lleó, que en va fer 31. Abdessamad Oukhelfen va ser el millor en la tercera posició i va guanyar la medalla de plata. El guanyador de la cursa va ser Thierry Ndikumwenayo, de Burundi, que competia per València i no podia ser campió estatal. El títol va ser per a l’aragonès Carlos Mayo. Abdessamad Oukhelfen va estar entre els primers des de l’inici i va lluitar pel títol fins als darrers quilòmetres. Ayad Lamdassem va acabar cinquè, Santiago Catrofe va ocupar el novè lloc i va tancar l’equip català. En la cursa absoluta femenina, Catalunya va ser quarta, a només 2 punts de la tercera plaça de Madrid (36). Les atletes catalanes no van estar entre les deu primeres, però van arribar molt juntes. La millor va ser Douae Ouboukir, onzena, just al davant de Montse Mas.

L’únic títol individual va ser per a Carla Domínguez en sub-20, que es va imposar molt clarament a les seves rivals. Carla Domínguez, que també és triatleta, i Helena Moragas, quarta, van liderar Catalunya en guanyar amb autoritat el títol per federacions amb 17 punts, contra els 30 de Castella i Lleó, que va ser segona. En la categoria sub-23 femenina l’equip català va guanyar la medalla de plata, i en sub-20 masculí Catalunya va ocupar la tercera posició del podi. En aquesta mateixa categoria, Eric Lore es va emportar la medalla de bronze sent quart, ja que el primer va ser un atleta estranger que no podia guanyar el títol estatal.