Atletisme

Oportunitat per créixer

Atletisme. Vicente, amb aspiracions de millorar la marca en pentatló, i Guerrero, amb l’anhelada final de 1.500 m a l’horitzó, debuten en l’europeu ‘indoor’ de Torun

Tot i establir un nou rècord espanyol de pentatló (4.501 punts), Maria Vicente va marxar del campionat estatal fa quinze dies en el poliesportiu Gallur de Madrid amb una sensació ambivalent. “Estic supercontenta perquè he fet marca personal i rècord d’Espanya, i una possible classificació per a l’europeu, però és cert que esperava una mica més de mi mateixa”, va dir aleshores. El prodigi de l’Hospitalet de Llobregat es referia especialment a les proves d’alçada (1,75 m) i pes (12,25 m), en què va quedar lluny de les seves expectatives. Vicente es va quedar amb ganes de més i per això es va sentir tan alleugerida quan el president de la Federació Espanyola d’Atletisme, Raúl Chapado, li va anunciar en plena presentació del míting de Madrid que havia rebut la invitació per competir en l’europeu. L’atleta de Nike tindrà una altra oportunitat per continuar creixent i explorar els seus límits avui a Torun (Polònia). Tot i que encara té 19 anys –en fa 20 el 28 de març–, serà la segona experiència de la campiona catalana en un europeu indoor. El 2018 va ocupar el novè lloc a Glasgow, amb 4.363 punts. La gran referència de la prova serà la belga Nafissatou Thiam, vigent campiona olímpica i europea d’heptatló, però que aquest curs encara no ha fet cap combinada després d’haver passat la Covid-19.

En la jornada d’avui també entra en acció la banyolina Esther Guerrero, que afrontarà el seu tercer europeu en pista coberta, el primer en els 1.500 m, després d’haver acreditat dos sisens llocs a Belgrad 2017 i Glasgow 2019 en els 800 m. Guerrero va fer el salt de distància amb el propòsit de ser més competitiva en l’àmbit internacional i a Torun tindrà una gran oportunitat de demostrar-ho després de les bones sensacions que va deixar tant en l’estatal, amb el títol en 1.500 m, com en el míting de Madrid, amb una nova plusmarca catalana en els 800 m (2:01.13). El primer sedàs dels 1.500 m serà en la sessió matinal (12.22 h).

Benach i Mechaal, demà

La representació catalana la completen una debutant, Xènia Benach, que aspira a accedir a les semifinals de 60 m tanques, i Adel Mechaal, absent el 2019 i que vol tornar a pujar a un podi europeu després del títol de 3.000 m a Belgrad 2017.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)