Atletisme

Maria Vicente, amb el rècord espanyol de pentatló a l’abast

Després de tres proves, l’atleta de l’Hospitalet té 21 punts de marge respecte a la plusmarca estatal aconseguida a Madrid

L’atleta catalana Maria Vicente ha tancat la sessió matinal de pentatló, després de les tres primeres proves, amb 2688 punts i la novena posició provisional de l’europeu en pista coberta de Torun. Amb aquest registre, l’hospitalenca té el seu rècord espanyol a l’abast, ja que de moment ha sumat 21 punts més que fa quinze dies a Madrid. Per la tarda disputarà el concurs de llargada (19 h), una de les seves millors proves, i tancarà la combinada en els 800 m (20:45 h).

En la posada en escena, Vicente s’ha quedat en la sortida de 60 m tanques, però tot i així ha estat capaç de progressar adequadament i acabar en cinquè lloc de la seva sèrie i del còmput general amb un registre de 8.31 (1059 punts). La gran favorita, la belga Nafissatou Thiam, vencedora de la primera sèrie, ha acreditat la mateixa marca (8.31). La primera líder del pentatló ha estat la britànica Holly Mills (8.22 i 1079). Quinze dies enrere, quan la catalana va establir un nou rècord estatal a Madrid havia començat les tanques amb 8.25 (1073). En alçada, l’hospitalenca ha millorat les seves últimes actuacions. Ha superat el llistó a 1,77 m (941) i a punt ha estat de sobrepassar per primera vegada el 1,80 m. La seva marca personal de sempre és 1,78 m. En tot cas, la deixeble de Ramon Cid ja sumava 2000 punts, 11 més del que havia aconseguit a Madrid, i ocupava provisionalment el quart lloc. Thiam, amb un vol d’1,89 m, ja s’ha catapultat cap al lideratge (2152). En pes, una de les proves on té més marge de millora, Vicente ha aconseguit un millor intent de 12,40 m (688), 15 cm més del que va fer a Madrid. Thiam, amb 15,16 m, ha reforçat el lideratge i amb 3024 punts té tots els números per assolir el títol en la jornada vespertina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)