Atletisme

A les portes del podi

Atletisme. Esther Guerrero arrisca en la final dels 1.500 m de l’europeu de pista coberta a Torun amb un atac de lluny, però acaba pagant el desgast i acaba quarta

Esther Guerrero (4:20.45) ho va tenir a tocar en la final dels 1.500 m de l’europeu de pista coberta a Torun però es va haver de conformar amb el quart lloc, el seu millor resultat en un campionat internacional però segurament per sota de les seves altes expectatives. La campiona va ser la belga Vanderelst (4:18.44), una altra de les favorites, que va actuar amb més precaució que Guerrero.

La banyolina, després d’un inici lent i amb els tradicionals cops de colze, va decidir jugar-s’ho a 400 m del final amb un canvi de ritme violent que no va obtenir resposta en els primers metres, però el desgast li acabaria passant factura. Vanderelst va ser la primera que va arribar a la seva altura i la va superar, però Guerrero semblava que podria mantenir la plata o el bronze. Els darrers 60 metres van ser un mur i la van acabar avançant Archer –que seria desqualificada–, Klein i la subcampiona d’Espanya, Marta Pérez.

L’atletisme català manté per a avui la possibilitat de tornar amb una medalla per la bona actuació en les semifinals dels 3.000 m d’Adel Mechaal. El palamosí es va classificar per a la final d’avui (17.52 h) en quedar segon en la segona semifinal del matí amb la seva millor marca personal de la temporada (7:46.52). El campió d’Europa del 2017 va maniobrar perfectament durant tota la prova situat sempre en els tres primers llocs i a dues voltes del final va trencar el grup amb un atac al qual només va respondre l’anglès Butchart (7:46.46). El gran favorit per a la victòria, Jakob Ingebrigtsen, també va accedir a a la final quedant tercer en la tercera semifinal (7:59.42). El jove prodigi noruec havia recuperat de matinada el títol dels 1.500 m després que fos desqualificat en primera instància per haver trepitjat fora de la pista en benefici de l’atleta local Marcin Lewandowsk. El polonès havia de sortir ahir en la mateixa sèrie que Mechaal, però disgustat per la decisió del comitè d’apel·lació va decidir no prendre la sortida.

Benach, eliminada

En les sèries dels 60 m tanques la jove debutant Xènia Benach es va quedar a només una centèsima de les semifinals. La campiona d’Espanya (8.10 de marca personal) va ser quarta en la seva sèrie (8.22) –passaven les tres primeres– a només una centèsima del quart lloc. Amb 8.21 també s’hauria pogut classificar per temps.

La millor marca de la jornada la va fer l’italià Jacobs en l’última final del dia, la dels 60 m. Es va endur l’or amb 6.47, millor marca mundial de la temporada i la quarta europea de tots els temps.