El Barça guanya la 25a copa del rei de la història i la 8a consecutiva

Els blaugrana han superat en la final a l’Ademar per 27-35

El Barça ha guanyat la seva vuitena copa del rei consecutiva i la 25a de la seva història al derrotar en la final per 27-35 a l’Abanca Ademar. Els blaugrana han sigut superiors i no han tingut excessius problemes contra un rival que ho ha intentat, però que sempre ha anat per darrera en el marcador.

Els blaugrana no han volgut deixar cap opció a l’Ademar des de l’inici i ha començat amb un 0-2 en el primer minut i molt centrat en defensa. Els lleonesos han perdut moltes pilotes i s’han mantingut gràcies a les aturades del porter Ghedbane. L’Ademar ha intentat atacar amb set jugadors un parell de cops, però a la primera han perdut la pilota i el porter blaugrana Moller ha marcat a porteria buida. Poc a poc el Barça ha anat ampliant la diferència i ha partir del minut 15 un parcial de 0-4 l’ha situat amb sis gols de marge (7-13), el darrer gol quan estava amb un home de menys. Els blaugrana han aprofitat una exclusió de l’Ademar per arribar als 9 gols de marge (10-19), amb un altre gol a porta buida, aquest cop de Sorhaindo. Els castellans han maquillat una mica el resultat i s’ha arribat al descans amb el 13-20.

En la segona meitat Pérez de Vargas ha sortit a la porteria del Barça i ha continuat amb la bona actuació –ha fet 8 aturades–, sota els pals del seu company Moller que també havia fet 8 aturades. Els blaugrana s’han tornat a distanciar de 9 gols (16-25) i han mantingut aquesta diferència sense problemes. L’Ademar en cap moment ha pogut retallar les diferències i els homes de Xavi Pascual han aconseguit la seva màxima avantatge de 11 gols (22-33) en el minut 53, i sense baixar el ritme han acabat guanyant per 27-35. El màxim golejador del partit ha sigut el jugador de l’Ademar Rubén Marchan amb 7 gols, mentre que pel Barça Ludovic Fàbregas n’ha fet 6. El MVP de la final l’hi han entregat a Raúl Entrerríos en el que és la seva última competició de copa.