Ciclisme

La Volta a Catalunya presenta els mallots oficials de l’edició 100

La Volta Ciclista a Catalunya, que se celebra del 22 al 28 de març, ja té a punt els quatre mallots oficials que lluiran els líders de cadascuna de les classificacions de la cursa, així com el commemoratiu que s’ha elaborat amb motiu de l’edició 100 i el de millor català de la general. Tots ells porten el segell de qualitat de Gobik, l’empresa encarregada de realitzar, un any més, els atractius dissenys.

A més, coincidint amb una edició tan especial com la 100, dos dels mallots de la Volta es posen a la venda per al públic. Es tracta del commemoratiu i el de millor català, que a partir d’aquest 12 de març es poden adquirir tant en punts de venda autoritzats Gobik com online des de les pàgines web oficials de la Volta Ciclista a Catalunya i Gobik. La comercialització d’aquests dos mallots d’edició especial reflecteix la dimensió històrica que té la prova, una de les més longeves de l’actual calendari de l’UCI, només superada pel Tour de França i el Giro d’Itàlia en carreres per etapes.

El mallot commemoratiu presenta un disseny on predominen els tons taronges i vermells, amb les mànigues de color negre decorades amb quatre franges. La inscripció Volta Catalunya apareix en lletres blanques, així com el logotip de la prova en la part frontal i al dors.

Pel que fa a el mallot de millor corredor català de la Volta, que es lliura l’últim dia de cursa, un cop la classificació general ja és definitiva, predominen el negre i el vermell, amb els colors de la senyera a la part central. A més, llueix la imatge corporativa de Moritz, la reconeguda marca de cervesa d’arrels barcelonines que patrocina aquest mallot.

Per identificar els líders de les diferents classificacions de la Volta, es mantenen els colors tradicionals de la prova. El mallot de líder de la general, doncs, llueix l’històric color blanc amb les tres franges verdes, i està patrocinat per Turisme de Catalunya. Pel que fa a el de líder de la muntanya, manté el color blanc amb les franges vermelles i estrena el patrocini de Caser Assegurances.

El logotip de Loteries de Catalunya apareix com a patrocinador del mallot de la regularitat, que s’identifica per les franges blaves, mentre que el color taronja predomina en el de millor jove de la cursa, que enguany també s’identifica amb la imatge de Save the Children reforçada pel suport de Gobik.

A més de la Volta, són diversos els equips professionals que competeixen en proves internacional que tenen com a proveïdor tèxtil a Gobik. Un d’ells és l’UAE Team Emirates, que forma part de la màxima categoria UCI i que estarà present a la cursa amb una formació de gran nivell on hi destaquen el suís Marc Hirschi —guanyador d’una etapa al Tour i bronze en l’últim campionat del món— i el sabadellenc David de la Cruz. Gobik amplia la seva presència en el pilot professional vestint el renovat Eolo Kometa i l’equip femení Burgos Alimenta.

Després del obligat ajornament de l’any passat a causa de la pandèmia de Covid-19, la Volta reprèn la marxa el proper 22 de març des de Calella mantenint intacte l’atractiu i exigent recorregut que ja s’havia configurat fa un any. La cursa inclou etapes de mitja i alta muntanya, dues arribades en pujada, una contrarellotge i trams idonis per bons rodadors i velocistes. Richard Carapaz, Chris Froome, Alejandro Valverde, Enric Mas, Marc Soler, Thomas de Gendt i els ja esmentats Marc Hirschi i David de la Cruz són alguns dels noms propis que ja han anunciat la seva presència en una prova que tornarà a reunir l’elit del ciclisme mundial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)