Esquí

“He sortit tremolant, però sabia que ho podia fer bé”

Surf de neu. El bronze de Queralt Castellet en el “tot o res” del tercer intent del mundial d’Aspen, quan no havia planxat ni un sol truc en els dos primers, l’enforteix i la consagra en l’elit

El “tot o res” de la rider sabadellenca Queralt Castellet en la tercera oportunitat dissabte a la nit, hora catalana, va començar amb tremolors i va acabar amb èxtasi, amb un bronze molt celebrat en la modalitat de migtub del mundial d’Aspen Snowmass (Colorado). “Estic superfeliç. La veritat és que ha estat una final taquicàrdica i molt complicada. No he aconseguit planxar ni la primera ni la segona fase, així que en la tercera i última era tot o res. He sortit amb molta pressió, pràcticament tremolant, però sabia que podia fer-ho bé. He sortit amb moltíssims nervis i pressió, però he anat a totes i estic molt emocionada per haver aconseguit la medalla i fer podi en una competició tan important com aquesta i en un any complicat”, assegura Castellet, que el 2020 es va penjar l’or en els X Games tot just al mateix escenari, el 2019 va ser subcampiona i enguany va acabar cinquena.

La catalana va completar la tercera volta amb sis trucs. Força més tècnica i difícil que la que va executar la japonesa Sena Tomita, a qui va arrabassar el bronze amb 87,50 punts, vorejant la plata de la nord-americana Maddie Mastro (89). L’or, se’l va endur la nord-americana Chloe Kim, d’una altra galàxia amb 93,75 punts. Castellet, assumint riscos, havia començat molt malament i en el primer truc de la primera fase va perdre l’equilibri i va tocar la neu amb el cos. Només va sumar 11,25 punts i va quedar en la vuitena plaça. En la segona també va caure. Mala peça al teler. En la tercera, va guanyar velocitat i va ressuscitar amb la seva màgia.

Segona medalla

La vallesana no celebrava una medalla en un mundial des que es va penjar la plata el 2015 a Kreischberg (Àustria). Amb 31 anys, acumula experiència en set mundials. El 2019 a Park City (EUA) va acabar quarta. Des que, ja fa molts anys, va optar pel surf de neu i va deixar la gimnàstica, ha pres part en quatre Jocs Olímpics d’hivern –es va estrenar a Torí el 2006–, amb un setè lloc a Pyeongchang el 2018 com a resultat més destacat.

LA PROTAGONISTA

Estic superfeliç per la medalla de bronze. La veritat és que ha estat una final taquicàrdica. En la tercera fase i última era tot o res

LA DADA

He anat a totes i estic molt emocionada per haver aconseguit la medalla i fer podi en una competició tan important
7
mundials
ha disputat des d’Arosa (Suïssa) el 2007. També atresora 14 podis en la copa del món.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)