Waterpolo

Front comú per portar la final a quatre a Barcelona

Waterpolo. El CN Sabadell i el CN Mataró inicien converses i buscaran suports per coorganitzar la fase final de la copa LEN a la capital catalana

Eliminats en els quarts de final de l’Eurolliga, a l’Astralpool CN Sabadell i al CN Mataró Goufone els quedarà el consol de jugar la final a quatre de la copa LEN. Els presidents del club sabadellenc Claudi Martí i del centre mataroní Joan Gros ja han tingut una primera conversa informal per fer front comú i explorar la possibilitat que la seu de la fase final d’aquesta segona competició europea, el 16 i 17 d’abril, es pugui fer en una piscina neutral a Barcelona. Els altres dos equips que han quedat eliminats de l’Eurolliga i, per tant, jugaran la copa LEN són el Kinef Kirixi rus, que també es podria postular com a seu, i el SIS Roma. La LEN no pot tardar a prendre una decisió i a fer el sorteig de les semifinals, tenint en compte que amb prou feines queda un mes per a la cita. Els equips que pugnaran pel màxim ceptre continental són Olympiacòs i l’UVSE Budapest, els botxins dels dos equips catalans, a més de l’Uralotxka rus i el Dunaujvàros hongarès.

Amb la crisi provocada per la Covid-19, ni el CN Sabadell ni el CN Mataró haurien pugnat en solitari per l’organització de qualsevol de les dues finals a quatre europees, però el fet que hi hagin anat a parar tots dos els ha obert la possibilitat de fer-ho conjuntament i reduir costos. La idea és buscar una piscina neutral a Barcelona i lògicament aconseguir el suport i la implicació d’altres administracions. En aquest sentit, un dels escenaris més factibles seria la piscina Sant Jordi, que gestiona la pròpia Federació Catalana de Natació (FCN). Immersa en l’any del Centenari de la seva fundació, la FCN segur que també veuria de bon grat exercir d’amfitrió d’una gran final europea. La piscina Sant Jordi ja va ser al novembre del 2014 el marc de la final de la supercopa d’Europa que va coronar l’Atlètic Barceloneta en la competició masculina i el CN Sabadell en la femenina en una doble final històrica. En tot cas, les converses entre els dos clubs catalans tot just s’acaben d’iniciar i serà la LEN qui finalment haurà de prendre una decisió.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)