Atletisme

Hi ha vida més enllà del Sant Jordi

Atletisme. La federació catalana obre contactes amb diversos ajuntaments per instal·lar-hi la pista coberta

El campionat d’Espanya sub-18 va posar aquest cap de setmana el punt final a tres mesos d’intensa activitat atlètica en pista coberta al Palau Sant Jordi. Ahir van començar les tasques de desmuntatge, que s’allargaran durant tres o quatre dies. La pista del mundial del 1995 es guardarà en disset contenidors i farà el viatge de tornada a un magatzem municipal de Mataró en espera d’un futur millor.

La Federació Catalana d’Atletisme (FCA), amb el president Joan Villuendas al capdavant, es resisteix a aquesta destinació i ja ha obert converses amb diversos ajuntaments per continuar donant vida a la pista. “Encara no es poden dir noms, però hi pot haver ajuntaments de les comarques de Girona, de Lleida o fins i tot del Barcelonès que hi podrien estar interessats. Es tracta de disposar d’una nau de 100x50 m i se’n podria fer ús durant tot l’any, per fer competicions de menors, controls o entrenaments. S’ha vist que la pista està prou ben conservada i encara se’n pot treure rendiment”, explica Villuendas.

Solució d’urgència

La instal·lació de la pista coberta al Palau Sant Jordi va ser una solució d’urgència i contra rellotge per salvar la temporada hivernal, ja que el pavelló atlètic permanent de Sabadell es va reconvertir en un hospital temporal per la crisi de la Covid-19. Villuendas fa una valoració positiva de la campanya hivernal al pavelló olímpic: “Els inputs que he rebut per part de la família atlètica, des d’atletes, entrenadors i clubs, són positius. Han agraït l’esforç que ha fet la federació per poder tenir pista coberta. Més enllà dels problemes que hi pugui haver en els revolts per a les curses de 200 i 400 m, s’hi han pogut fer tots els campionats de Catalunya, a més del míting i la copa d’Espanya de clubs.” El president de la FCA també destaca la bona sintonia que hi ha hagut amb Barcelona Serveis Municipals (BSM) i l’Institut Barcelona Esports (IBE), presidit pel regidor d’Esports, David Escudé, durant tot el procés i aquests tres mesos de competició.

Reunió amb Sabadell

La temporada de pista coberta del 2021 a Catalunya ja és història i si la pandèmia no ho impedeix l’atletisme català ja frisa per retornar a la normalitat al pavelló de Sabadell. Amb aquesta intenció, avui mateix el president de la FCA té programada una reunió telemàtica amb representants del consistori sabadellenc per posar fil a l’agulla. En principi, fins al 30 de juny es mantindrà com a hospital temporal per donar suport a la Corporació Sanitària Parc Taulí, però la previsió és iniciar les obres immediatament després per tenir-la a punt a finals d’any. En els últims dies també s’havia apuntat que el complex es convertís en un centre de vacunació massiva, però la decisió encara no està presa. Des de l’Ajuntament també han iniciat gestions per buscar la col·laboració financera per a unes reformes el cost de les quals, segons els seus càlculs, s’elevaria al voltant dels 400.000 euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)