Atletisme

World Athletics fixa una quota de fins a deu atletes russos per competir en els Jocs com a neutrals

World Athletics ha anunciat avui que una quota de deu atletes russos podrà participar en competicions internacionals i, per tant, en els Jocs Olímpics de Tòquio, com a esportistes neutrals. El consell de l’organisme rector de l’atletisme mundial ha restablert un pla que permet als atletes russos que compleixen els criteris antidopatge competir sota una bandera neutral, segons ha fet públic World Athletics. Aquest consell ha seguit les recomanacions del grup de treball encarregat d’avaluar els progressos de Rússia en la lluita contra el dopatge, i va decidir “permetre que els atletes amb estatus d’Atletes Neutrals Autoritzats (ANA) tornin a competir, fins a un màxim de deu, en els Jocs Olímpics i en les principals competicions organitzades per l’Atletisme Mundial”. En aquest sentit, Rune Andersen, cap del grup de treball, ha afegit: “Els atletes que sol·licitin l’estatus d’ANA ja poden fer-ho ara.”

El full de ruta inclou el reconeixement de les infraccions comeses en el passat, la creació d’un departament antidopatge independent de la RAUSF, el finançament de més controls antidopatge, la imposició de sancions a les regions russes amb problemes de dopatge, l’estímul als denunciants i una major participació dels esportistes en la gestió del seu esport. El pla d’Atletes Neutrals Autoritzats es va anunciar al març de 2020, però després es va suspendre per noves infraccions. Rússia té prohibit competir com a nació en atletisme des de 2015.

El 2019, l’Agència Mundial Antidopatge (AMA) va apartar a Rússia de tots els esdeveniments esportius importants durant quatre anys, però aquesta sanció es va reduir a dos anys al desembre de 2020. El programa ANA, que abasta altres competicions internacionals d’atletisme a més dels Jocs Olímpics, depèn que Rússia compleixi els terminis i objectius establerts en el pla, afegeix la federació internacional. En els mundials de 2019 a Doha van competir 29 Atletes Neutrals Autoritzats russos i van guanyar dues medalles d’or, tres de plata i una de bronze.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)