Ciclisme

La tercera és la bona per a Lennard Kämna a la Volta Catalunya

L’alemany de 24 anys guanya en solitari a Manresa

Lennard Kämna (Bora) és el guanyador de la cinquena etapa de la Volta a Catalunya, de 201 quilòmetres de La Pobla de Segur a Manresa i marcada per l’escapada. Era la tercera en la què l’alemany entrava i, aquest cop sí, afegia la cursa catalana al Tour i la Dauphiné en el seu palmarès. L’alemany de 24 anys ha entrat amb dos minuts d’avantatge sobre el pilot en què hi havia els favorits, que han deixat la general sense canvis.

El corredor més combatiu en l’etapa d’ahir, Kämna ha tret 39 segons a Ruben Guerreiro (EF) i 42 a Mikel Bizkarra (Euskadi).

El TGV no en fa prou

Rémi Cavagna (Deceuninck) ha demostrat perquè se’l coneix com TGV de Clermont-Ferrand. L’especialista en contrarellotge (1995) va ser segon en la CRI de Banyoles dimarts a 5 segons de Rohan Dennis (Ineos) i des de l’inici de l’etapa de La Pobla de Segur a Manresa (201,1 km), amb el Port de Montserrat (1a categoria) coronant-se a 26 de l’arribada.

Soler i de la Cruz

La fuga de deu homes que s’ha format, consentida per l’Ineos, tenia també Marc Soler (Movistar) i David de la Cruz (UAE) i un grup de trenta homes a mig minut. Quan els dos grups s’han fusionat Cavagna ha tingut clar que se l’havia de jugar i ha encès la metxa a uns 50 quilòmetres per marxar sol i començar l’ascensió amb 1:55 sobre la quarantena d’escapats.

Bizkarra dos cops

Mikel Bizkarra (Euskadi) ha liderat la ofensiva amb Sébastien Reichenbach (Groupama) i de seguida Cavagna s’ha vist neutralitzat al pas per l’Abadia, moment en què carlos Verona (Movistar) llançava una nova ofensiva amb la companyia de Lennard Kämna (Bora) i Chris Harper (Jumbo).

L’esforç de Bizkarra un altre cop ha permès que els tres de davant es veiessin neutralitzats i, Verona, començava el descens a 18 quilòmetres amb uns metres d’avantatge fins que a 10 de Manresa una dotzena d’homeses disposaven a jugar-se el triomf, amb els favorits a la general a 2 minuts.

Sense treva

Kämna, en l’escapada dilluns i ahir, entrava a la capital del Bages amb 10 segons a poc més de 5 quilòmetres i, la manca d’entesa al darrere, deixava la victòria en franquícia al corredor alemany, que encara els tres últims quilòmetres amb mig minut de coixí.

Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)