Futbol sala

El Barça supera el Llevant (3-6) i lluitarà contra l’Inter per la tercera copa d’Espanya consecutiva

Tres gols d’Adolfo, dos de Ximbinha i un d’André Coelho han capgirat la diana inicial de l’equip valencià, que a la mitja part manava per 1-0

El Barça ha superat el Llevant en una semifinal molt intensa en el WiZink Center de Madrid (3-6) i demà (20.45 h) estarà en disposició de lluitar per la seva tercera copa d’Espanya consecutiva contra l’Inter, que al migdia havia fet els deures contra el Cartagena (0-2). Tres gols d’Adolfo, dos de Ximbinha i un d’André Coelho, tots a la segona meitat, han capgirat la diana inicial del líder de la lliga, que havia acabat la primera part amb avantatge (1-0).

L’equip blaugrana ha començat la semifinal amb mal peu, ja que una falta servida pel Llevant l’ha desviat Marcenio al fons de la seva pròpia porteria (3’). Just després una pèrdua de pilota ha estat a punt de provocar un altre disgust, peró Dídac Plana, providencial, ha frustrat el segon del Llevant. A partir d’aquí, el Barça ha pres el comandament i només l’infortuni, i les grans intervencions de Fede, han impedit que arribés al descans amb avantatge o si més no amb empat en el marcador. El porter valencià s’ha convertit en el salvador del conjunt granota i amb les mans, els peus i, fins tot amb la cara, ha malbarat les nombroses oportunitats blaugrana a càrrec de Ferrao, Dyego o Adolfo. El conjunt d’Andreu Plaza ha posat setge a la porteria rival i ha tancat la primera meitat amb una canonada al pal d’André Coelho. L’1-0 del descans no reflectia ni de bon tros la superioritat del Barça.

La insistència blaugrana ha obtingut el premi tot just després de la represa. El que no havia pogut fer en els 20 minuts de la primera meitat ho ha aconseguit en el segon de la segona part amb una rematada a la mitja volta de Ximbinha (22’). L’alegria li ha durat poc. En una altra jugada d’estratègia, el Llevant ha marcat el segon amb un xut ajustat al pal de Gallo (25’), que ha sorprès Dídac. El domini era blaugrana, però l’eficàcia granota. Ferrao ha enviat la pilota al pal en un contraatac claríssim. El Barça, però, ha replicat de seguida i amb la mateixa moneda que el Llevant. L’empat català i el gol que li donava la iniciativa també han arribat des de l’estratègia. Matheus ha servit una falta perquè Coelho la col·loqués per tot l’escaire, fora de l’abast de Fede. El tercer, també de falta, ha estat obra d’Adolfo, que no ha perdonat amb un xut al mig de l’àrea rival. El partit estava ben viu. Pedro Toro ha tornat a restablir l’equilibri en una rematada a boca de canó (33’) i Ximbinha (34’) tornat a aparèixer per apropar el Barça a la final després d’un gran contraatac. El Llevant ha jugat la seva última carta amb el porter jugador i Adolfo, el més llest en aquestes situacions, ha rematat la feina i l’accés a la final amb dos gols més a porteria buida (37’ i 40’).