Dissabte de resurrecció

Handbol. El Bordils remunta quatre gols en una formidable segona part contra un rival que arribava envalentit i aconsegueix el primer triomf del curs a casa

Bordils 28 Ikasa Madrid 27

BORDILS:Mach, X. Reixach (1), Márquez (1), Masó (1), Vilanova, Pou, Oliver (2), Moreno (2), Fornés (4), Montes (5), Batlle, Bañeras (7), Rodoreda (1), P. Reixach (3), Ferrer i Montemayor.IKASA:Cumplido (2), Aguilella (1), Olivares, M. Holst (2), J. Holst (6), Medina (2), Morandeira (4), Feijoo, Salgado (1), Herms, De la Fuente, Echevarria (3), Fernández (6), Prado i Rodríguez.PARCIALS:3-1, 4-3, 7-6, 8-10, 10-13, 14-18, 20-20, 24-22, 26-26 i 28-27ÀRBITRES:Sanmartín i García. Van expulsar Vilanova (Bordils) i J. Holst (Ikasa). 6 exclusions Bordils i 3 Ikasa.PÚBLIC:Text.

Tarda màgica la que es va viure ahir al Blanc i Verd de Bordils. L’equip de Pau Campos no només va aconseguir la primera victòria com a local en tota la lliga (28-27) –la segona de la temporada–, sinó que ho va fer contra un dels equips més en forma de la divisió de plata, l’Ikasa Madrid, que no perdia des del gener. L’equip, que tampoc va poder disposar de Palahí, el seu referent ofensiu, va fer un sobreesforç formidable en la segona part per aixecar el partit quan semblava que els visitants el trencaven (14-18).

La remuntada en la segona part es va construir des de la defensa amb les aturades també de Mach i Batlle que van permetre ràpides transicions que van acabar trencant el rocós equip de Madrid. Un parcial de 5-0 en el moment més delicat, completat per Bañeras, letal ahir, va situar l’equip al davant (19-18). Es va haver d’aplicar el manual de resistència perquè els visitants van aturar el cop i van tornar a entrar en el partit, tot i que el Bordils va respondre bé davant les emocions a flor de pell que hi havia a la pista. Hi va haver expulsions, exclusions, algun penal fallat, temps morts, però en el moment clau (26-26) Bañeras i Pep Reixach no van fallar i amb 28-26 quedaven tres minuts per deixar-s’hi la pell i a fe de Déu que ho van fer. Amb 40 segons per diputar-se, Echevarría va fer el 28-27 i els madrilenys encara van recuperar la pilota amb temps per forçar l’empat, però només van aconseguir una falta amb el rellotge a zero que el llançador visitant va enviar directament a la barrera.

L’equip ho va celebrar de valent sobre la pista amb l’afició a la grada, que per segona vegada va poder assistir en directe al partit. Tot i les restriccions, el soroll no va fallar i la festa final, tampoc. La permanència, ara a quatre punts, no és una quimera.