Ciclisme

Aranburu s’imposa en la segona etapa en la volta al País Basc

El basc de l’Astana escala fins el segon lloc de la general, que continua dominada per Roglic, atacat també per Pogacar

Una de les figures emergents del ciclisme basc, Álex Aranburu (Astana), s’ha estrenat en el World Tour amb una brillant victòria en solitari en la segona etapa de la volta la Itzulia. Aranburu, a més, ha escalat fins el segon lloc de la general i s’ha situat a només cinc segons del líder, Roglic (Jumbo-Visma). L’etapa ha acabat a Sestao, localitat d’Omar Fraile, que ha completat el festival basc i de l’Astana entrant segon a l’arribada.

L’etapa ha tingut un desenllaç espectacular a partir del coll d’Arbeltzaga (2a) on els favorits han passat a l’acció. Pogacar (UAE) ha aprofitat un canvi de ritme de Gaudu per mirar de mirar de recuperar segons a Roglic –en va cedir 28 a la contrarellotge–. Carapaz (Ineos) ha volgut anar amb ells però ha caigut en un revolt. També han atacat Schachmann (Bora), vencedor de la París-Niça, i el mateix Roglic però en el descens els favorits s’han agrupat. Ha estat llavors, a uns 10 km de l’arribada quan Aranburu ha sorprès tothom obtenint un gran premi. En l’esprint Pogacar ha sumat 4 segons de bonificació i se situa a 24 del líder.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)