Tennis

Roland Garros es farà una setmana més tard per poder tenir més públic

Aquest any es disputarà del 30 de maig al 13 de juny

El torneig de Roland Garros s’ha ajornat una setmana i aquest any es disputarà entre el 30 de maig i el 13 de juny, una setmana més tard del previst, per poder acollir el màxim possible d’espectadors, que seguiran estant limitats a causa de la pandèmia de la Covid-19. Els organitzadors del Grand Slam en terra batuda han assenyalat en un comunicat que amb aquest retard es pretén: “maximitzar les opcions que el torneig pugui jugar-se davant el màxim possible d’espectadors”. La fase prèvia es jugarà una setmana abans, entre el 24 i el 28 de maig.

La decisió s’ha pres d’acord amb les autoritats sanitàries franceses: “Aquest retard deixa una mica més temps per a la millora de la situació sanitària i permetrà optimitzar les possibilitats d’acollir espectadors en aquest estadi”, ha indicat el president de la Federació Francesa de Tennis, Guilles Moretton, que ha afegit que la presencia de públic és essencial per al torneig.

L’any passat Roland Garros es va retardar al mes de setembre perquè al maig, les seves dates tradicionals, era impossible de fer-se per la pandèmia, i només va acollir a 1.000 espectadors diaris. La federació francesa aposta pel fet que la situació sanitària a França millori al juny gràcies a l’avanç de les campanyes de vacunació. Això pot portar al Govern a incrementar el nombre d’espectadors autoritzat a acudir als esdeveniments esportius.

El retard tindrà conseqüències en el calendari ja que se celebrarà en dates en què estaven previstos els tornejos de Stuttgart (ATP), Hertogenbosch (ATP i WTA) i Nottingham (WTA), en que havia de començar la temporada d’herba. També deixarà només dues setmanes entre Roland Garros i Wimbledon, programat entre el 28 de juny i el 11 de juliol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)