Ciclisme

La “moto” d’Armstrong

Ciclisme. Els experts en mecànica no es creuen la possibilitat que el nord-americà usés també el dopatge electrònic a la seva bici per canviar de velocitat als grans ports del Tour

Un vídeo publicat pel periodista francès Antoine Vayer sobre la possibilitat que Lance Armstrong hagués usat una tecnologia “secreta” per dominar en les set edicions del Tour en què va acabar com a vencedor –posteriorment seria desposseït de tots els triomfs– s’ha fet viral aquests últims dies. Vayer fa notar que Armstrong tocava la part del darrere del seient just abans d’augmentar la velocitat. Es tractaria d’activar un petit dispositiu d’uns 800 grams que es podia amagar dins de les bicicletes i que incloïa un motor de 500 watts de potència. La comunitat ciclista s’ha agafat aquesta nova polèmica amb incredulitat.

Joan Linares, que va ser mecànic del vencedor del Giro Ryder Hesjedal (2012) en el Garmin, recorda que ja es van fer les mateixes acusacions al seu propi corredor: “Fa uns anys no podíem saber com fer-ho per posar un petit motor dins d’una bici.” “Un mecànic professional ho hauria detectat immediatament”, diu Francisco Martínez Sisquillo, un dels grans especialistes en mecànica ciclista a Catalunya. David Fernández, que ara treballa en el Bahrain de Mikel Landa, reconeix que s’ha fixat en les polèmiques imatges i la seva conclusió és senzilla: “Crec que és un tic o una mania que tenia, no hi ha cap més explicació.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)