Waterpolo

Un territori per conquerir

Waterpolo. L’Astralpool CN Sabadell, acostumat a lluitar per l’Eurolliga, no té encara la copa LEN a les seves vitrines i algunes de les seves referents, com Maica García i Mati Ortiz, ni tan sols l’han jugat mai

Acostumat a lluitar pel màxim ceptre continental, amb cinc títols de l’Eurolliga en les nou últimes edicions, la copa LEN, la segona competició europea en importància, és un terreny encara per explorar per al CN Sabadell. L’entitat vallesana no té aquest títol a les seves vitrines i aquest cap de setmana té la possibilitat d’aconseguir-lo a la piscina Sant Jordi de Barcelona, una oportunitat que no pensa deixar escapar. El primer escull serà dissabte (14 h) el Kírixi, un altre habitual de l’Eurolliga, vencedor el 2017 i el 2018. Si supera el primer obstacle, diumenge (14 h) s’enfrontarà al vencedor del duel entre el CN Mataró Goufone i el SIS Roma.

La copa LEN és un territori per explorar per al CN Sabadell i per a algunes de les seves jugadores més representatives, com Maica García, Mati Ortiz o Judith Forca, que ni tan sols l’han jugat mai, però no ho és per a moltes altres components de la plantilla. De fet, l’holandesa Sabrina van der Sloot és l’única que pot vantar-se de ser encara campiona vigent. La internacional dels Països Baixos militava el 2019 a l’Ekipe Orizzonte, que en la final disputada a Kírixi es va imposar a l’UVSE Budapest per 10-9. Precisament, en aquella final a quatre també hi va competir l’altra neerlandesa de l’equip, Maartje Keuning, així com les joves catalanes Sílvia Morell i Ruth Ariño, que amb el CN Sant Andreu van ser protagonistes d’una fita històrica per a l’entitat barcelonina. La portera Laura Ester també va jugar la copa LEN en la seva etapa al Mediterrani, abans d’aterrar el 2010 a Sabadell, però mai va arribar a una fase final. “Abans eren dues competicions totalment independents, però mai havia passat dels quarts de final”, recorda.

Siracusa, 2004

Per trobar l’última experiència del CN Sabadell a la copa LEN ens hem de remuntar fins al 2004, quan l’actual director esportiu, Xavi Balaguer, n’era l’entrenador. Aleshores la fase final es disputava en format de lligueta i, tot i que el conjunt vallesà va tenir possibilitats fins a l’última jornada, es va haver de conformar amb el tercer lloc després de perdre contra el campió, l’Ortigia (6-4), a Siracusa (Sicília). “Es pot dir que la trajectòria d’èxits de l’última dècada va tenir el seu embrió en aquella fase final a Siracusa. La història és cíclica i sembla que tornem en aquell punt de partida disset anys més tard. És un títol que ens falta i penso que seria maco de tenir-lo també”, admet Balaguer. Mati Ortiz (1990) també prefereix veure-hi la vessant positiva: “Evidentment que ens hauria agradat jugar la final a quatre de l’Eurolliga, però mirat fredament la copa LEN és un títol més. D’alguna manera s’havia d’aconseguir i potser aquest serà l’any.” A diferència d’Ortiz, la jove Sílvia Morell (2000) sí que té experiència com a jugadora en una final a quatre de la copa LEN, en aquest cas a les files del Sant Andreu el 2019. “És l’únic en què les guanyo”, bromeja la jugadora esquerrana. I sentencia: “L’enfocament serà diferent perquè amb el Sant Andreu anàvem una mica a veure què passava, i amb el Sabadell anem a guanyar, tot i el potencial dels altres equips.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)