Tennis

Tomben la candidatura de Jaume Marquès en les eleccions del tennis

La junta electoral de la federació dona via lliure a Jordi Tamayo perquè mantingui el càrrec sense passar per les urnes

El procés electoral a la presidència a la Federació Catalana de Tennis s’ha enfangat definitivament. La junta electoral ha pres la polèmica decisió de no acceptar la candidatura de l’aspirant, Jaume Marquès, tot i que en el recompte d’avals va presentar prou paperetes vàlides (40) per ser proclamat candidat oficial. L’actual president, Jordi Tamayo, també va obtenir els avals necessaris vàlids (88) per anar a la reelecció el proper dia 26 en una votació prevista en les quatre demarcacions catalanes.

La raó que dona la junta electoral per mirar d’impedir unes eleccions en què Tamayo i altres membres de la junta s’hi juguen “el sou” –segons els seus opositors– és que un dels 21 de la junta proposats per Marquès, Àlex Fernández, no compleix tots els requisits per formar part de la candidatura. El mínim de nombre de membres de la junta que s’han de presentar és de 18 i, per tant, retirant-ne un el procés electoral podria continuar, però la interpretació que en fa Tamayo i la junta electoral és que un membre invàlida tota la candidatura, un fet que no es va tenir en compte fa quatre anys quan la candidatura del mateix Tamayo va haver de retirar un dels seus membres.

En la sessió de la junta electoral on es va prendre la decisió la representant de Marquès, Judith Martínez, va recordar que els estatus de la federació estan per sobre del reglament electoral, que és el que va invocar Tamayo per demanar que s’apartés el seu rival de la cursa electoral.

Marquès ha presentat recurs a la junta electoral i si no s’accepta demanarà la cautelar al Tribunal Català de l’Esport perquè no s’aturin les eleccions. L’aspirant, que havia format part de la junta de Tamayo, és l’actual president del Club Tennis els Gorchs i ha denunciat els últims dies l’escàndol que suposa tenir un president que visqui exclusivament del sou i les dietes de la federació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)