Anni Espar guia el CN Mataró Goufone a la final de la copa LEN

La internacional catalana ha marcat sis gols en la semifinal contra el SIS Roma (9-6)

El CN Mataró Goufone jugarà la seva segona final de la copa LEN després de superar el SIS Roma (9-6) en un partit espectacular d’Anni Espar, la protagonista de la primera semifinal amb sis gols a la piscina Sant Jordi. Tot i el baix percentatge en les accions de superioritat (2 de 10), el conjunt de Dani Ballart ha sabut dominar el duel a partir de la defensa (1-1, 2-1, 3-2 i 3-2). L’equip maresmenc ja espera rival per a la final de demà (14 h), en què s’enfrontarà contra el vencedor del duel entre l’Astralpool CN Sabadell i el Kirixi, que es juga a les 14 h.

La posada en escena ha estat maresmenca. Un xut al travesser de les transalpines ha propiciat el contraatac del conjunt mataroní, que ha rubricat Anni Espar amb un llançament parabòlic després d’una bona assistència de Maria Elena Sánchez. El CN Mataró, amb la defensa zonal, provocava els xuts exteriors del rival que inicialment no han trobat porteria. En atac, però, hi havia nervis i tensió i les catalanes han malbaratat les quatre primeres superioritats. El SIS Roma, en canvi, ha aprofitat la primera que ha tingut i amb el gol de Cecilia Nardini s’ha tancat el primer quart (1-1). El segon quart ha continuat amb el mateix patró. La gran de les Espar ha assumit el protagonisme ofensiu i amb un xut per tot l’escaire i culminant una transició ràpida ha obert una petita escletxa en el resultat (3-1). L’equip italià no ha tret partit de quatre superioritats i només Domilita Picozzi, en un llançament exterior, ha pogut retallar diferències abans del descans (3-2).

El SIS Roma, ara sí en superioritat, ha restablert l’equilibri només començar el tercer quart amb un gol de Luna di Claudio. La rèplica maresmenca ha estat immediata i contundent. Alejandra Aznar, amb un llançament parabòlic, ha trencat la malastrugança en les accions de jugadora de més i en un contraatac ha assistit a Espar perquè ampliés el seu compte golejador. La mateixa Espar ha signat el 6-3 de penal. L’equip italià, però, ha tornat a marcar, amb Serena Storai com a protagonista, abans d’entrar en el quart decisiu (6-4). Espar, qui si no, ha començat a decantar la semifinal del bàndol mataroní amb un xut ajustat al pal. Amb un llançament molt similar, Alba Bonamusa ha signat pràcticament la sentència (8-4). Giudita Galardi, des de la boia i ja a contrarellotge, ha donat aire al seu equip. Alliberat, el CN Mataró ha guanyat confiança i en l’intercanvi de gols final ja no ha patit per la victòria. Helena Lloret, per les mataronines, i Domilita Picozzi, per les romanes, han segellat el 9-6 final.