Una derrota per créixer

Waterpolo. El CN Mataró Goufone es manté viu fins a l’últim minut de la final, però acaba claudicant contra el Kirixi, que s’emporta el títol de la copa LEN a la piscina Sant Jordi de Barcelona

CN Mataró 8 Kirixi 10

CN MATARÓ GOUFONE:Sánchez, Jackovich, Lloret, Gual (1), Sevenich (1), Bonamusa, Cambray (1), Nogué, Bach, Bertran, Espar (4, 2 p.), Aznar (1) i Colominas.KINEF-SURGUTNEFTEGAS KIRIXI:Karnaukh, Zubkova, Prokofyeva (3), Simanovich, Domakhina, Krimer (1), Markoch (2), Rusova, Glyzina (2), Soboleva, Ivanova (2), Ryzhkova i Kruglova.PARCIALS:1-0, 2-4, 2-3 i 3-3.ÀRBITRES:Schwartz i Varkonyi.

SIS Roma 5 CN Sabadell 11

LIFEBRAIN SIS ROMA:Sparano, Tabani, Galardi, Avegno (3), Giustini, Iannarelli, Picozzi (1 p.), Sinigaglia, Nardini (1), Di Claudio, Storai, Bianchi i Brandimarte.ASTRALPOOL CN SABADELL:Ester, Ortíz, Van der Sloot (1), Ariño (1), Morell, Pérez (1), Cordobés (3), Maica (1), Forca, Keuning (3), Tankeeva, González i Carrasco.PARCIALS:1-2, 1-3, 1-2 i 2-4.ÀRBITRES:Ohme i Markopoulo.

El CN Mataró Goufone es va quedar a les portes de conquerir el seu segon títol de la copa LEN (2016 al Sorrall), però va demostrar caràcter, ambició i marge de creixement contra el totpoderós Kirixi, que afegirà aquest guardó a les Eurolligues del 2017 i el 2018. El partit decisiu a la piscina Sant Jordi, en l’any del centenari de la Federació Catalana de Natació, va coronar el campió rus, que va certificar que era l’equip més potent de la final a quatre. El mèrit del conjunt maresmenc va ser mantenir-se viu fins a l’últim instant i tenir sota control el perillossíssim contraatac de les rivals durant bona part del duel.

Sota control

La posada en escena en el primer quart va ser una victòria parcial de les maresmenques. Amb concentració i bons replegaments defensius, el CN Mataró va frenar l’embranzida habitual del Kirixi i va ser capaç de mantenir la porteria a zero. En atac, un llançament parabòlic molt precís de la neerlandesa Vivian Sevenich va servir per trencar el gel amb què es va acabar el primer quart, amb un pírric 1-0. El conjunt rus es va activar en el segon quart, tot i que va necessitar dos minuts i mig més per veure porteria. Evgeniya Ryzhkova, de contraatac, va deixar palesa la millor arma del Kirixi. Alejandra Aznar, també amb una vaselina, va replicar de seguida, però el rival ja havia agafat la velocitat de creuer i va capgirar el resultat amb les dianes de Bella Markoch, Nadezhda Glyzina i Ekaterina Prokofyeva. Anni Espar, en superioritat, va tancar el parcial abans del descans amb un ajustat 3-4. Tot quedava obert amb vista a la segona part.

La pugna pel títol es va complicar en el tercer quart. Aprofitant les superioritats i exhibint el gran repertori de recursos ofensius, l’equip rus va obrir una bretxa de quatre gols (3-7). La final s’escapava i l’equip mataroní va pecar per moments de certa precipitació. Però Dani Ballart encara tenia una carta amagada, i després d’un altre gol d’Anni Espar, en superioritat, va ordenar un últim atac amb set jugadores, sense portera. L’aposta va funcionar, perquè Anna Gual va marcar i el CN Mataró va agafar oxigen abans d’abordar el període definitiu (5-7). L’experimentada Prokofyeva, absent en la fase de grups de l’Eurolliga per la Covid-19, tornava a marcar diferències amb una canonada. Però l’equip mataroní no defallia. Clara Cambray va aprofitar una gran assistència d’Espar i la mateixa internacional catalana va executar un penal per tornar a ajustar el resultat (7-8). El Kirixi va respondre a l’intercanvi de cops final, i els gols en superioritat de Glyzina i Markoch van neutralitzar el segon penal d’Espar i van dictar sentència. El Kirixi, tot i el canvi a la banqueta d’Aleksandr Naritsa pel desaparegut Aleksandr Kabanov, manté el potent bloc de les últimes temporades, mentre que el CN Mataró ha patit força canvis en la plantilla i encara té molt camp per córrer.

Petites errades per la inexperiència i la pressió ens han condemnat contra un equipàs
Dani Ballart
entrenador del cn mataró
El valor del que estem fent és altíssim. Hem estat dignes de jugar una final europea
Acabem l’aventura europea amb molt bon paper i dona valor a l’aposta del club
Marta Bach
Capitana del cn mataró

El CN Sabadell guanya el bronze

L’Astralpool CN Sabadell es va refer de la desfeta contra el Kirixi en semifinals (12-18) amb una contundent victòria contra el SIS Roma (5-11), que, com el 2004 a Siracusa, li va atorgar la medalla de bronze de la copa LEN. El conjunt de David Palma va marcar diferències des de l’inici contra un rival que, com en el partit contra el CN Mataró, va evidenciar problemes en el balanç ofensiu. Ordenat en defensa i amb aturades de mèrit de Laura Ester sota els pals, l’equip vallesà va tenir en Maartje Keuning i Marina Cordobés, les dues amb tres gols, les jugadores més inspirades en atac. El CN Sabadell es va imposar en tots quatre parcials i, progressivament, va anar guanyant terreny al seu rival, negat en les accions de superioritat (1 de 12). “Volíem guanyar aquest bronze per acabar amb bon sabor de boca la competició europea. Ara, gaudirem d’aquesta medalla i pensarem ja en els play-off”, va comentar la capitana Maica Garcia després del partit.