Handbol

El Barça sentencia el 28è títol de lliga, l’onzè consecutiu

Amb la victòria plàcida contra el Puente Genil (37-21) al Palau Blaugrana s’assegura el campionat a sis jornades del final

El Barça ha superat el Puente Genil amb suficiència (37-21) i ha sumat el punt que li faltava per segellar matemàticament el 28è títol de lliga del seu palmarès, l’onzè consecutiu, quan encara resten sis jornades pel final del campionat. L’equip de Xavi Pascual, amb 28 victòries en 28 partits, té tretze punts de marge respecte del Bidasoa, el segon classificat, que òbviament ja no té manera d’atrapar-lo. Tot i les restriccions d’aforament per la pandèmia, l’equip català ha pogut celebrar el títol sobre la pista del Palau Blaugrana amb el suport dels aficionats, després que el curs passat la Federació Espanyola d’Handbol li va atorgar des dels despatxos, quan el campionat es va estroncar després de dinou jornades per culpa del coronavirus. El nou president del Barça Joan Laporta tampoc s’ha volgut perdre el tercer títol de la seva segona etapa al club i ha estat a la llotja, acompanyat de Joan Solé (directiu responsable de la secció), Rafael Yuste, Ferran Olivé, Xavier Barbany i Miquel Camps. La lliga suposa el quart títol de la temporada per l’equip d’handbol, després de la supercopa de Catalunya i la supercopa d’Espanya, segellades a l’agost, i la copa del rei, aconseguida el 7 de març al WiZink Center de Madrid.

Passeig triomfal

El Barça ha començat amb el punt de mira desviat i ha necessitat més de 5 minuts per veure porteria. El Puente Genil s’ha avançat amb un parcial d’1-3 i, tot i que els blaugrana han igualat ràpidament amb un parell de contraatacs (3-3), Xavi Pascual ha demanat temps mort per donar algunes consignes als seus jugadors. La resposta ha estat immediata i l’equip català ha segellat la primera meitat amb un parcial de 17-5 (18-8) i 10 punts de marge per afrontar els segons 30 minuts.

La segona part no ha tingut més història. El Barça ha acabat amb els seus números habituals a l’Asobal i ha acabat segellat el triomf, per 37-21.

Títols (*)
FC Barcelona 28
BM Granollers 13
Atlético de Madrid 11
CB Ciudad Real 5
CB Calpisa 4
CB Cantàbria 2
SDC San Antonio 2
CB Bidasoa 2
CB Ademar Lleó 1
CD Sabadell 1
Real Madrid 1 (*) primera divisió + divisió d’honor + Asobal
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)