Tennis

Ramos, a vuitens en dos sets

Tennis. El mataroní guanya Mannarino (6-4 i 6-4) en el Barcelona Open Banc Sabadell, mentre que Nadal pateix i sua de valent per eliminar Ivashka en el seu debut per 3-6, 6-2 i 6-4

Albert Ramos només va necessitar dos sets per classificar-se per als vuitens de final del Barcelona Open Banc Sabadell, on jugarà contra el rus Andrei Rubliov. En gairebé tots els partits d’aquesta campanya, el mataroní ha disputat tres sets, i contra el francès Adrian Mannarino (17) va guanyar en dos, per 6-4 i 6-4, en una hora i vint-i-dos minuts. El maresmenc va obrir la jornada a la pista 2 i va cedir molt aviat el seu servei (0-3). Es va refer molt bé i va guanyar els cinc jocs següents fent dos breaks (5-3), i es va imposar en el primer set per 6-4. En el segon es va avançar amb un 2-0 i el francès va ser el que va remuntar guanyant tres jocs consecutius. Albert Ramos (46è del rànquing) va continuar amb el seu joc sòlid i un altre trencament sobre el servei d’Adrian Mannarino (34è) en el setè joc (4-3) el va encaminar cap a la victòria per 6-4. Al final del partit, el mataroní es va queixar una mica de la pista on va jugar. “M’ha tocat jugar a l’única pista on no hi ha espectadors. Jugar a casa i sense públic és difícil. Soc professional i jugo on em diuen. Sent l’únic jugador d’aquí i quan sé que molta gent de la meva ciutat ha comprat entrades, això em posa una mica trist.”

De menys a més

Rafael Nadal va haver de patir i de suar de valent per guanyar en el seu debut en el torneig. El bielorús Ilya Ivashka –un jugador que va superar la prèvia–, el va posar a prova i el manacorí va anar de menys a més per guanyar per 3-6, 6-2 i 6-4, i passar als vuitens de final. El primer cap de sèrie va cedir el servei en el primer joc i va anar a remolc tot el primer set, fins que el bielorús va tornar a fer un break en el novè (3-6). En el segon set, Rafael Nadal va imposar el seu joc contra Ivashka (111è del món), que va baixar el seu rendiment, i va anivellar el partit (6-2). En el tercer set, el bielorús va resistir fins al setè joc, en que ha cedit el seu servei (4-3), i el manacorí ho va aprofitar per guanyar el set (6-4) i aconseguir la victòria i la classificació. El rival de Rafael Nadal serà el japonès Kei Nishikori, que va derrotar el xilè Cristian Garin per 7-6 (5), 4-6 i 6-1.

El segon i tercer caps de sèrie van passar a vuitens amb més facilitat. Stefanos Tsitsipas va debutar amb una victòria plàcida contra el mallorquí Jaume Munar per 6-0 i 6-2. El segon favorit continua en un bon moment, després d’haver guanyat el Masters 1.000 de Montecarlo diumenge passat. El tercer cap de sèrie, el rus Andrei Rublev, va guanyar per 6-4 i 6-3 l’italià Federico Gaio. El setè jugador del món va iniciar el partit enfadat perquè no tenia les raquetes que volia a l’hora de començar a pilotejar, i fins a la meitat del primer set no es va poder distanciar d’un rival que venia de la prèvia. Serà el rival d’Albert Ramos en els vuitens.

L’argentí Diego Schwartzman, quart favorit, va remuntar contra el nord-americà Frances Tiafoe i el va superar per 3-6, 7-5 i 6-1. L’asturià Pablo Carreño (6) tampoc va tenir cap problema per eliminar l’australià Jordan Thompson per 6-4 i 6-0. El canadenc Felix Auger-Aliassime (10), deixeble de Toni Nadal, es va classificar en derrotar en tres sets (4-6, 6-3 i 6-0) l’italià Lorenzo Musetti. El barceloní Marc López i el toledà Feliciano López van perdre en la seva estrena en els dobles contra el croat Ivan Dodig i l’escocès Jamie Murray per 6-3 i 6-1.

ELS PROTAGONISTES

M’ha costat entrar en el partit, semblava que plovia i estava menys actiu del normal. L’Adrian té un joc complicat, i estic content amb la meva reacció
Albert Ramos
El positiu és que el partit ha anat de menys a més. És un treball diari. Era important salvar aquest partit de la manera que fos
Rafael Nadal

Fognini és desqualificat quan anava perdent

La nota negativa de la jornada va ser la desqualificació de l’italià Fabio Fognini, quan anava perdent el seu partit, per haver dit alguna cosa inapropiada a un jutge de línia. L’italià estava essent superat pel valencià Bernabé Zapata –que venia de la prèvia– per 6-0 i 4-4 quan va ser desqualificat. Fabio Fognini va defensar dins la pista que ell no havia dit res i ho va ratificar en la roda de premsa posterior. “El que m’han fet avui ha estat una cosa inexplicable. Ho investigaré. He pagat per una cosa que no he fet. És el primer que tothom ha de saber”, va dir l’italià.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)