Tennis

Ramos planta cara però perd contra Rublev en els vuitens del Barcelona Open Banc Sabadell

El rus andrei Rublev (3) ha tingut una feinada per derrotar aquest matí el mataroní Albert Ramos (46è de l’ATP) per 6-4, 6-7 (4) i 6-4 en 2h27 en els vuitens de final i ha deixat el Barcelona Open Banc Sabadell sense cap català. El de Moscou jugarà els quarts davant del vencedor del partit que disputen Roberto Bautista (5) i Jannik Sinner (11). Ramos ha arrencat malament però ha reviscolat jugant a un gran nivell i ha obligat a arromangar-se a un dels jugadors més en forma del circuit.

El recent finalista a Montecarlo i botxí de Rafa Nadal, ha constatat l’agressivitat del seu joc i ha estat superior de bon començament en el primer enfrontament entre tots dos sobre terra batuda –3-1 per al rus–. En un curs molt inspirat, el número 7 del món és el jugador amb més triomfs en el 2021 de tot el circuit (26/31) i d’entrada ha imposat el seu estil de joc. El maresmenc ha salvat una pilota de trencament en el segon joc, però el moscovita no ha perdonat en el quart joc i ha encarrilat el set, confirmant l’avantatge amb el seu servei (4-1). Espès i pressionat, el català, no trobava la manera de contrarestar l’acceleració i la profunditat dels cops del rus, que li ha carregat el joc sobre el revés descaradament durant tot el partit. Mes reactivat i rendibilitzant els errors no forçats que de sobte ha començat a cometre el seu rival, el català ha aprofitat la seva oportunitat i ha trencat el servei de Rublev en el setè joc (1/1) adjudicant-se tres joc consecutius i capgirant la dinàmica com un mitjó (4-4). Rublev ja duia onze errors no forçats per només tres de l’ara consistent Ramos, que jugava amb primers i podia entrar a pista amb la dreta per fer mal. L’escalada del mataroní, però, ha esta fugaç. Rublev, accelerant altre cop amb la seva dreta innata ha trencat de nou en el desè joc i s’ha endut el parcial per 6-4.

Amb la dreta també cada cop més afinada, Ramos ha salvat dues pilotes de trencament en el sisè joc (3-3), el millor quant a nivell de tos dos contendents fins a aquell moment. Molt millorat i adjudicant-se amb molta solvència els dos últims dos torns de servei, ha seguit dins del partit (6-6). I de quina manera. Jugant amb primers i amb la pausa necessària, la persistència del mataroní ha tret de polleguera Rublev en el tie-break i ha abocat el partit al tercer set (7-4). El rus no estava gens còmode i Ramos, més ràpid de cames, s’havia readaptat millor al partit mentre bufava un vent molest.

Una dreta massa llarga de Ramos ha catapultat Rublev, que ha redreçat el rumb i ha segellat un break en el cinquè joc del tercer acte que el rus ha rubricat amb facilitat amb el servei (4-2). Contra les cordes, Ramos s’ha aferrat a la pista i ha reviscolat segellant la segona pilota de trencament de què ha disposat (2/2) i posant pressió al favorit (4-4). Malauradament, el rus ha posat el peu al coll de Ramos amb un altre trencament (5-4). El català ha tingut quatre pilotes de break en el joc posterior però no ha pogut evitar que el partit se li esmunyís definitivament.

En l’altre duel de vuitens jugat fins ara, Felix Auger-Aliassime (10), el nou deixeble de Toni Nadal, s’ha adjudicat el derbi canadenc davant de Denis Shapovalov (7) per 6-2 i 6-3.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)