El Barceloneta viu de renda

Waterpolo. L’equip mariner marca diferències en el primer quart i tanca la fase de grups amb un triomf contra l’Herceg Novi que confirma el seu emparellament de quarts amb l’Olympiacòs

Barceloneta 13 Herceg Novi 11

ZODIAC CN ATLÈTIC BARCELONETA:López Pinedo; Famera (1), Granados (5, 1 p.), Munárriz (1), Bodegas (2), Larumbe, Aleksic (1), Fernández, De Toro, Perrone (3), Mallarach, Bustos i Coimbra.JADRAN HERCEG NOVI:Tesanovic; Danilo Radovic, V. Radovic, Vujicic, Vujovic, Averka 4 , 1 p.), Murisic, Gardasevic (2), Duro Radovic (1), Banicevic (2), Brkic (2), Petkovic i Durovic.PARCIALS:5-2, 3-3, 3-3 i 2-3.ÀRBITRES:Margeta i Putnikovic.

Amb la primera plaça fora de l’abast –el Ferencváros no va fallar contra el Dinamo Tbilisi (15-11)–, el Zodiac CN Atlètic Barceloneta va tancar la fase de grups de la lliga de campions amb un exercici de pragmatisme contra el jove i descarat Jadran Herceg Novi, que el dia abans havia sorprès el Brescia (6-7). Amb el segon lloc de grup, l’equip mariner confirma l’emparellament amb l’Olympiacòs en els quarts d’una final a vuit de Belgrad (del 3 al 5 de juny) de màxima exigència. El conjunt de Chus Martín ja sap que si supera el rival hel·lè se les haurà molt probablement en semifinals amb el totpoderós Pro Recco de Gabi Hernández, que ha segellat la fase de grups de Roma amb deu victòries en deu partits.

A diferència de les dues jornades anteriors, l’Atlètic Barceloneta va començar el duel amb el Jadran portant la iniciativa. Amb 5 gols en 5 minuts de joc, l’equip mariner es va mostrar molt efectiu i va tancar el primer quart amb un parcial de 5-2. A partir d’aquí, el partit va entrar en una fase d’intercanvi de gols. L’equip montenegrí treia molt profit de les jugades en superioritat i en el tercer quart va retallar les diferències fins a un sol gol per dues vegades (8-7 i 9-8). El conjunt mariner va estroncar la remuntada rival amb un dues jugades calcades. Felipe Perrone i Álvaro Granados, ahir el més inspirat amb cinc dianes, van rubricar de contraatac dues assistències tan espectaculars com precises de Dani López Pinedo (11-8). L’Herceg Novi es va apuntar l’últim parcial (2-3), però ja no va posar en perill el triomf mariner, segellat amb els gols de Milan Aleksic i Mike Bodegas, que havia iniciat el duel amb un toc de qualitat des de la boia.

Hem encaixat massa gols, però el que era important era guanyar i ara preparar en les millors condicions la final a vuit