Tennis

Nadal doblega Nishikori serrant les dents i jugarà els quarts contra Norrie

Rafa Nadal (1) ha hagut d’apujar avui sensiblement el nivell respecte del seu complicat debut i ha derrotat el japonès Kei Nishikori (39è de l’ATP) per 6-0, 2-6 i 6-2 en 2h19. El balear, enfortit per haver-se sobreposat als moments delicats, jugarà demà els quarts del Barcelona Open Banc Sabadell davant de l’anglès Cameron Norrie (58è de l’ATP). L’enfrontament ha escenificat la lluita ferotge entre l’onze cops campió i un dels pocs jugadors que ha trencat la seva hegemonia en els darrers 15 anys. No en va, Nishikori va endur-se el torneig el 2014 i el 215 i va cedir la final del 2016 davant de Nadal, que sempre l’ha derrotat en terra batuda però que hi havia perdut dos cops en pista dura, en una de les quals va deixar escapar el bronze a Rio 2016.

Nadal ha tingut un primer acte molt plàcid, massa. Només s’ha sentit inquietat en el tercer joc quan ha aixecat un 15-40 al servei. A partir de llavors, el japonès s’ha diluït sense llançar la tovallola davant l’allau de joc del manacorí. El tòpic tennístic diu que un 6-0 acostuma a ser contraproduent i així ha estat. Nadal ha perdonat el trencament a l’inici del segon parcial i el partit ha canviat. L’asiàtic, que ha trencat en el tercer joc i en el setè, ha millorat la seva dreta en el segon acte i ha fet encara més mal amb el seu revés pla a sobrebot, molt eficient a més en les restades, gran especialitat de la casa. El balear no s’hi ha sabut avenir (2-6). Nadal ha serrat bé les dents amb caràcter en el perillós inici del tercer parcial. Ha salvat un 0-40 al servei en el primer joc i una quarta pilota de break en el tercer. Ofuscat per les oportunitats perdudes, Nishikori ha perdut el fil i ha cedit el servei en el quart joc. Mala peça al teler del japonès davant d’un rival esportivament sanguinari que no l’ha deixat escapar viu (6-2). Això si, el japonès ha perseverat fins a la darrera bola, fins al punt que amb 4-2 en contra ha obligat Nadal a salvat una cinquena pilota de trencament amb una dreta paral·lela.

L’anglès de 25 anys nascut a Sud-àfrica Cameron Norrie (58è) serà el rival de Nadal després de superar el belga David Goffin (8) per 6-0, 3-5 i retirada. Norrie progressa fins als quarts tot just en la seva segona aparició a Barcelona, torneig en què va debutar el 2019 amb derrota contra Albert Ramos en la primera eliminatòria. També ha quedat ja configurat el duel de quarts entre Andrei Rublev (4), que ha batut el català Albert Ramos per 6-4, 6-7 (4) i 6-4, i l’italià Jannik Sinner (11), que ha derrotat Roberto Bautista (5) per 7-6 (9) i 6-2. L’altra partit el disputaran l’argentí Diego Schwartzman (4), que ha fet fora el francès Corentin Moutet per 6-4 i 6-2, i el vencedor del darrer partit de la central entre Pablo Carreño (6) i Bernabé Zapata.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)