Tennis

Nadal serra les dents

Tennis. El manacorí apuja el nivell en el duel de campions del Barcelona Open Banc Sabadell contra Nishikori i jugarà els quarts contra Norrie

Rafa Nadal (1) va haver d’apujar ahir sensiblement el nivell respecte del seu complicat debut i va derrotar el japonès Kei Nishikori (39è de l’ATP) per 6-0, 2-6 i 6-2 en 2h19, i jugarà avui els quarts del Barcelona Open Banc Sabadell contra l’anglès Cameron Norrie (58è). L’enfrontament va escenificar la lluita aferrissada entre l’onze cops campió i un dels pocs homes que han trencat la seva hegemonia en els darrers quinze anys. Nishikori va ser campió el 2014 i el 215 i va cedir en la final del 2016 contra Nadal, que sempre l’ha derrotat en terra i que eleva a 12-2 els cara a cara.

Nadal va tenir un primer acte plàcid, potser massa. Només es va sentir inquietat en el tercer joc, quan va aixecar un 15-40. A partir de llavors, el japonès es va diluir davant l’allau de joc del manacorí. El tòpic parla del contraproduent que pot ser un 6-0. Nadal va perdonar el break a l’inici del segon parcial i els bioritmes del partit es van alterar. L’asiàtic, que va trencar el servei del seu rival en el tercer joc i en el setè, va millorar la seva dreta i va fer encara més mal amb el seu revés pla a sobrebot, eficient a més en les restades. El balear no se’n sabia avenir (2-6). El favorit, però, va tenir la virtut de capejar el temporal en l’inici del tercer parcial salvant un 0-40 en el primer joc i una quarta pilota de break en el tercer. Ofuscat per la consistència del rival, Nishikori va perdre el fil i el servei en el quart. Amb 4-2 va desaprofitar una cinquena pilota de trencament. Punt final.

L’anglès de 25 anys nascut a Sud-àfrica Cameron Norrie, tanmateix, va superar el belga David Goffin (8) per 6-0, 3-5 i retirada. Norrie progressa fins als quarts tot just en la seva segona aparició a Barcelona, torneig en què va debutar el 2019 amb derrota contra Albert Ramos.

Tsitsipas, molt ferm

Tampoc no va fallar el grec Stéfanos Tsitsipas (2). El finalista del 2018 va superar Alex de Minaur per 7-5 i 6-3, augmentant al 5/5 el balanç ATP contra l’australià. De Minaur va amenaçar amb un 0-2 en el segon acte, però l’hel·lè va redreçar el rumb. Se les haurà amb Felix Auger-Aliassime (10). El deixeble de Toni Nadal va vèncer en el derbi canadenc contra Denis Shapovalov (7) per 6-2 i 6-3.

El rus Andrei Rublev (3), per la seva banda, va tenir una feinada per vèncer el mataroní Albert Ramos (46è de l’ATP) per 6-4, 6-7 (4) i 6-4 en 2h27. El de Moscou jugarà contra l’italià de 19 anys Jannik Sinner (11), que va reiterar el seu moment àlgid contra Roberto Bautista (5): 7-6 (9) i 6-2.

El mataroní, reforçat

El fa poc finalista a Montecarlo i botxí de Rafa Nadal va constatar l’agressivitat del seu joc, i va ser superior al mataroní en l’arrencada (4-1). Espès, el català no trobava la fórmula per contrarestar l’acceleració i la profunditat dels cops del rus, que li va carregar el joc sobre el revés descaradament tot el partit. Més reactivat i rendibilitzant els errors rivals, Ramos va aprofitar la seva oportunitat i va trencar el servei de Rublev (1/1), sumant tres joc consecutius i capgirant la dinàmica com un mitjó (4-4). L’escalada del maresmenc, però, va ser fugaç perquè Rublev va trencar-li el servei en el desè joc (6-4).

Amb la dreta també cada cop més afinada, Ramos va apujar el nivell i va continuar dins el partit (6-6). Jugant amb primers i amb la pausa necessària, la persistència del mataroní va treure de polleguera Rublev en el tie-break i va abocar el partit al tercer set (7-4). El rus no estava còmode i Ramos, més ràpid de cames que en el seu titubejant inici, s’havia readaptat mentre bufava un vent molest. Una dreta llarga del mataroní va catapultar Rublev, que va celebrar un break en el cinquè joc rubricat amb el servei (4-2). Contra les cordes, Ramos va reviscolar rendibilitzant la segona pilota de trencament (2/2) i va pressionar el seu rival (4-4). Malauradament, el rus li va posar el peu al coll amb un trencament (5-4) i Ramos va perdonar quatre pilotes de break en el darrer joc.

Vuitens de final
(1) R. Nadal - K. Nishikori 6-0, 2-6, 6-2
(2) S. Tsitsipas - A.de Minaur 7-5, 6-3
(3) A. Rublev - A. Ramos 6-4, 6-7, 6-4
(4) Schwartzman - Moutet 6-4, 6-2
(11) J. Sinner - (5) R. Bautista 7-6, 6-2
(6) P. Carreño - B. Zapata 6-3, 6-4
F. Auger (10) - D. Shapovalov (7) 6-2, 6-3
C. Norrie - (8) D. Goffin 6-0, 3-5 i ret.
1/4 de final. Pista Rafa Nadal
(11) J. Sinner - (3) A. Rublev 12.30 h
(10) F. Auger - (2) S. Tsitsipas a cont.
(1) R. Nadal - C. Norrie 16 h
(9) Schwartzman - (6) Carreño a cont.

EL CATALÀ

Albert Ramos fa un gran partit i planta cara al potent Andrei Rublev (3)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)