Tennis

La joventut i Nadal, al poder

Tennis. L’onze cops campió de l’Open Banc Sabadell venç Norrie i segella l’accés a semifinals contra Carreño, mentre que l’italià de 19 anys Sinner meravella davant de Rublev i se cita amb Tsitsipas

L’onze cops campió del Barcelona Open Banc Sabadell Rafa Nadal (1) va gaudir contra el britànic Cameron Norrie (58è de l’ATP) del partit més plàcid dels que ha jugat aquesta edició i es va classificar per disputar avui les semifinals amb 6-1 i 6-4 en una hora i 34 minuts. El balear havia cedit un set tant contra Ivaixka en el debut com contra Nishikori dijous en vuitens, però ahir, certament, va tenir al davant el rival més fluix dels quarts –l’únic que no era cap de sèrie– i no ho va desaprofitar. El rival del manacorí en les seves tretzenes semifinals serà l’asturià Pablo Carreño (6), al qual ha derrotat en els set enfrontaments previs. El de Gijón va protagonitzar una remuntada miraculosa en el tercer set quan perdia per 5-2 contra l’argentí Diego Schwartzman (4): 6-3, 3-6 i 7-5 en 2h33.

El Nadal-Norrie va ser força ensopit –tret de l’incert tram final–, tot i algunes espurnes de genialitat de la dreta del manacorí en el marc d’un joc discontinu a causa dels errors del jugador nascut a Johannesburg (Sud-àfrica), resident a Londres i format a Nova Zelanda. Nadal, que va arrencar amb motor dièsel, va resoldre el primer acte en 40 minuts amb dos trencaments en el quart i el sisè joc. El break del tercer del segon parcial semblava que li havia aplanat el camí definitivament. Fins al punt que va tenir pilota de 5-2 i cap a casa. Però no la va materialitzar i el britànic, sense res a perdre, es va espolsar la pressió i va convertir el seu primer trencament (4-4). El manacorí va serrar les dents, es va apoderar del servei rival (5-4) i va tancar el partit davant d’un rival que cada cop s’estava agafant més confiances (6-4).

En el primer duel de quarts, l’italià de 19 anys Jannik Sinner (11) es va consagrar a la central amb un partit superb contra el contrastat top 10 rus Andrei Rublev (3), al qual va vèncer per 6-2 i 7-6 (6), segellant en una hora i 35 minuts el bitllet per a les semifinals. Agressiu i alhora consistent i amb el criteri d’un veterà, el transalpí nascut al nord del seu país i que va deixar l’esquí per centrar-se en el tennis, va meravellar amb una dreta cargolada de gran acceleració i pes, va ser superior en els intercanvis de revés i va fer mal tant amb el seu potent primer servei com amb els ben col·locats segons. S’enfrontarà al grec Stefanos Tsitsipas (2), que buscarà la seva segona final a Barcelona després de la que va perdre contra Rafa Nadal el 2018, quan tenia 18 anys, en el seu debut al torneig català. El flamant i recent campió de Montecarlo acumula nou triomfs seguits i divuit sets guanyats consecutius. Atresora, doncs, tota la confiança del món. La seva víctima d’ahir va ser el prometedor canadenc de 20 anys Félix Auger-Aliassime (10): 6-3 i 6-3 en una hora i 22 minuts.

Sinner, que va salvar pilota de break en el segon joc, va trencar primer en una doble falta de Rublev (2-1) i va prosseguir el seu monòleg amb una segona ruptura en el setè davant d’un rival obnubilat (6-2). El segon set va ser força més igualat. Gràcies, en part, a la millora del moscovita. No obstant això, Sinner va celebrar un trencament en el setè joc (4-3). L’alegria va ser efímera. Rublev s’hi va regirar en blanc (4-4) i va convertir el seu primer break. El set es va decidir en un tie-break en què Sinner va fer d’entrada un recital amb la dreta (4-1), es va ennuegar amb el revés paral·lel (4-4), va salvar pilota de set en contra (5-6) i va certificar el triomf amb el seu quart ace (8-6).

El grec va molt fort

Tsitsipas va aixecar un 0-40 clau en el segon joc que va fer molt mal a Auger-Aliassime, que va veure impotent com se li esmunyien les tres primeres i últimes pilotes de break. A més, va trencar, en blanc (3-2). El canadenc es va anar diluint. El trencament del quart joc del segon set (3-1) va acabar d’ennegrir el futur immediat del de Mont-real.

Quarts de final
(1) R. Nadal - C. Norrie 6-1, 6-4
(2) S. Tsitsipas - (10) F. Auger-Alias. 6-3, 6-3
(11) J. Sinner - (3) A. Rublev 6-2, 7-6
(6) P. Carreño - (4) D. Schwart. 6-3, 3-6, 7-5
Ordre de joc
J. Sinner - S. Tsitsipas 13. 30 h
R. Nadal - P. Carreño no abans de les 16 h
Estic content d’haver millorat cada dia, i de jugar les primeres semifinals de l’any. Ara és el moment de seguir
Rafa Nadal
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)