Tennis

Nadal venç la final de finals

Tennis. Barcelona Open Banc Sabadell. El balear i Tsitsipas regalen un duel excepcional que corona per dotzena vegada el manacorí per 6-4, 6-7 (6) i 7-5 en 3 hores i 38 minuts de passió

L’incombustible Rafa Nadal va neutralitzar l’efervescència del perillós grec Stefanos Tsitsipas en la final de més qualitat i més apassionant de les dotze que ha jugat, i es va endur el Barcelona Open Banc Sabadell per dotzena vegada des del 2005: 6-4, 6-7 (6) i 7-5 en 3 hores i 38 minuts d’espectacle colossal. Suma el seu 87è títol en 124 finals i eleva a 7-2 el cara a cara amb un estendard de la nova generació. Probablement mai abans el perdedor del Godó havia rebut una ovació tan llarga i tan sentida. Recent campió a Montecarlo i millor jugador de l’any, el grec de 22 anys va constatar la seva progressió des que va caure precisament en la final contra Nadal el 2018 quan va anunciar al món el seu talent. Tsitsipas va donar un recital de revessos a una mà, de dreta, de caràcter i d’agressivitat. Però no en va fer prou per tombar l’esperit totèmic i la resistència del manacorí, que va apel·lar a l’experiència, la tàctica i l’èpica. Nadal, que avui recuperarà el número 2, hauria pogut resoldre el duel en dos sets, però el jove valor va salvar dues pilotes de partit que van fer justícia. En el tercer acte, Tsitsipas va gaudir d’una pilota per guanyar amb 5-4.

El balear va sumar l’1-0 en blanc al servei. Un miratge. Tsitsipas va consumar un break en blanc i va encadenar 9 punts seguits amb un monòleg de recursos excepcional (3-1). El balear va serrar les dents i va salvar dues pilotes vitals de trencament en el cinquè joc (3-2). La seva virtut va ser trampejar el temporal i esperar una escletxa. Seguint la tàctica de castigar la zona de revés del grec perquè el bot el neguitegés per canviar amb rapidesa a la dreta entrant a pista, va apagar el foc amb un break (4-4) i va repetir en el desè joc(6-4). Un mèrit, perquè el grec duia 17 sets seguits guanyats comptant els nou de Montecarlo.

La història es va repetir amb un trencament favorable a l’hel·lè en el tercer joc. Nadal va replicar en el sisè i, amb 5-4 a favor i servei de Tsitsipas, va disposar de dues pilotes de partit (15-40). La resposta de Tsitsipas va ser la d’un gran campió. El parcial es va decidir en un tie-break en què el balear es va avançar per 4-2, però es va trobar de nou amb la reacció del seu oponent. Amb 5-4 a favor del tercer set, Tsitsipas va malbaratar la seva primera i única pilota de partit. Nadal va rubricar la supervivència amb una volea complicada (5-5) i va trencar en la quarta oportunitat de l’onzè joc (6-5). Ferm, va superar un 30-40 i va segellar el triomf en la seva tercera pilota.

El partit ha tingut de tot i ha estat una final impressionant. És una victòria molt important. Felicito Stefanos, que té un gran futur
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)