Handbol

Mamadou Diocou, a prop del Montpeller

L’extrem dret del planter s’incorporarà al club francès el curs vinent a la recerca de més oportunitats

Mamadou Diocou, una de les perles del planter del Barça, farà el salt a la lliga francesa en les files del Montpeller el curs vinent, segons ha avançat el web especialitzat handball100x100. Diocou, de 20 anys i internacional amb la selecció espanyola en les categories inferiors, està plenament integrat en la dinàmica del primer equip blaugrana i farà les maletes a la recerca de més oportunitats en l’extrem dret on ara per ara té per davant seu Aleix Gómez i Blaz Janc.

Nascut al Senegal, Diocou es va traslladar als 9 anys amb la seva família a Alcalà de Henares. Allà va començar a jugar a handbol a l’escola, i més tard va començar a competir amb el Iplacea madrileny. En categoria cadet es va incorporar a les categories inferiors del Barça i les seves bones condicions físiques i tècniques li van permetre anar superant etapes. Amb 18 anys va debutar a l’extrem dret del primer equip, en un Barça-Teucro de la lliga Asobal al Palau Blaugrana el 4 de desembre del 2018. Aquell dia es va estrenar amb cinc gols, i va acabar aquella temporada amb 15 gols en cinc partits.

Després del debut, Diocou va anar alternant un paper clau en el filial amb aparicions al primer equip. Durant la temporada 2019-20, l’extrem dret va disputar un total de 12 partits, en què va marcar 37 gols, i va debutar a la lliga de campions al Palau, contra el Celje Pivovarna Lasko eslovè, amb un gol.

Diocou és un extrem dret molt hàbil, explosiu i ràpid. El seu físic li permet poder jugar tant a l’extrem com al lateral, tot i que al primer equip sempre ha actuat a la cantonada. Des dels seus inicis es va acostumar a jugar en categories superiors a la seva edat, i això l’ha fet adaptar-se a jugar contra jugadors amb físics més imponents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)