Tennis

El circuit ITF fa parada a la Bisbal i Platja d’Aro

Bolsova jugarà el primer torneig (9-16 de maig), que reunirà quatre jugadores del Top 100 mundial

El Baix Empordà enceta una primavera tennística mai vista fins ara. Entre el 9 i el 23 de maig s’encadenaran els tornejos ITF del CT la Bisbal i del CT d’Aro , la porta cap al circuit WTA. Pel de la Bisbal (9-16 de maig) aquesta serà la cinquena edició després de l’ajornament del 2020 i es manté en una de les categories més altes (60.000 dòlars en premi). Això farà que el cartell sigui de luxe. El liderarà la jugadora de Palafrugell Aliona Bolsova i hi haurà quatre jugadores del Top 100 de la WTA. S’espera que alguna d’aquestes jugadores també participi en el quadre de l’ITF de Platja d’Aro, que arriba a la segona edició amb 15.000 dòlars de premis.

La voluntat dels dos clubs empordanesos és unir forces i avui mateix han presentat els tornejos conjuntament a la seu de la Generalitat a Girona amb la presència dels principals organitzadors, que han reiterat la voluntat no només de consolidar els tornejos, com a aposta també per donar suport i visibilitat a l’esport femení, sinó d’augmentar-ne la dotació de premis en edicions futures.

Les mesures que exigeix la ITF pel torneig de la Bisbal per evitar problemes amb la Covid-19 són test d’antígens cada tres dies a totes les jugadores i entrenadors, fet que encareix encara més el torneig. “De fet poc abans de Sant Jordi no teníem clar si podríem fer-lo o hauríem de reduir els premis”, ha reconegut el president del CT la Bisbal, Xavier Ponsatí, que ha ressaltat el caràcter vocacional de l’equip que tira endavant el campionat. El president del CT d’Aro, Xavier Ato, ha recordat que ja el 2020, l’any de la pandèmia, el club va poder fer el seu primer ITF i un torneig de la lliga MAPFRE i ha volgut remarcar la rellevància en aquests casos de la col·laboració entre les entitats privades i les institucions públiques.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)