Tennis

Dos millor que un

Tennis. Els tornejos ITF de la Bisbal i Platja d’Aro s’encadenen aquest maig amb la voluntat de consolidar-se definitivament en el calendari internacional

El Baix Empordà enceta una primavera tennística mai vista fins ara. Entre el 9 i el 23 de maig s’encadenaran els tornejos ITF del CT la Bisbal i del CT d’Aro, la porta cap al circuit WTA.

Pel de la Bisbal (9-16 de maig) aquesta serà la cinquena edició després de l’ajornament del 2020 i es manté en una de les categories més altes (60.000 dòlars en premi). Això farà que el cartell sigui de luxe. El liderarà la jugadora de Palafrugell Aliona Bolsova i hi haurà quatre jugadores del Top 100 de la WTA. També altres tennistes catalanes amb bon palmarès, com ara la barcelonina Georgina Garcia, vencedora el 2017, i la blanenca Marina Bassols. S’espera que alguna d’aquestes jugadores també participi en el quadre de l’ITF de Platja d’Aro, que arriba a la segona edició amb 15.000 dòlars de premis.

La voluntat dels dos clubs empordanesos és unir forces i ahir mateix van presentar els tornejos conjuntament a la seu de la Generalitat a Girona després de fer-ho uns dies abans en el torneig Godó. Els principals responsables de l’organització van reiterar la voluntat no només de consolidar els tornejos, com a aposta també per donar suport i visibilitat a l’esport femení, sinó d’augmentar-ne la dotació de premis en edicions futures.

Les mesures que exigeix la ITF per al torneig de la Bisbal per evitar problemes amb la Covid-19 són test d’antígens cada tres dies a totes les jugadores i entrenadors, fet que encareix encara més el torneig. També s’hauran d’aplicar els protocols del Procicat. “De fet poc abans de Sant Jordi no teníem clar si podríem fer-lo o hauríem de reduir els premis”, va reconèixer el president del CT la Bisbal, Xavier Ponsatí, que va ressaltar el caràcter vocacional de l’equip que tira endavant el campionat. “Si no, seria impossible.”

El president del CT d’Aro, Xavier Ato, va recordar que ja el 2020, l’any de la pandèmia, el club va poder fer el seu primer ITF a l’octubre i un torneig de la lliga Mapfre després de l’estiu. Va remarcar la rellevància en aquests casos de la col·laboració entre les entitats privades i les institucions públiques. Els diferents responsables institucionals també van recordar la rellevància de convertir indrets com la Bisbal i Platja d’Aro en destinacions esportives i la voluntat de promocionar turísticament la zona a través d’aquests esdeveniments internacionals.

El poder de l’est

La primera favorita a la Bisbal serà l’eslovena Tamara Zidansek (79a del món, 23 anys), que ja ha jugat dues finals a la WTA, una aquesta mateixa temporada a Bogotà. La seva compatriota Kaja Juvan serà la 3a cap de sèrie (95), seguida per un grapat de jugadores de l’est d’Europa: Tereza Martincova (República Txeca, 97), Timea Babos (Hongria, 105), Anna Kalinskaya (Rússia, 106), Viktoria Kuzmova (Eslovàquia, 108) i Anna Karolina Schmiedlva (Eslovàquia, 113). Les campiones de les anteriors edicions han estat Xiyu Wang (Xina, 2019), Kathinka von Deichamnn (Liechtenstein, 2018), Georgina Garcia (Catalunya, 2017) i Renata Zarazua (Mèxic, 2016).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)