Tennis

Barty, amb la lliçó apresa

Tennis. L’australiana es revenja de la derrota a Charleston i posa fi al millor torneig de Badosa en tota la seva carrera per 6-4 i 6-3 amb una exhibició de recursos en la semifinal de Madrid

L’australiana Ashleigh Barty (1) va exercir de número 1 al WTA 1.000 de Madrid i va posar fi al somni de Paula Badosa per 6-4 i 6-3 en una hora i 15 minuts. La catalana, que ha completat el millor torneig de la seva vida –dilluns serà la 42a del món, ascendint 20 posicions, i s’acosta als Jocs–, va jugar a un gran nivell, sobretot en el primer set, però no en va fer prou davant la consistència i la gran varietat de recursos de Barty, que venia amb la lliçó apresa després de perdre contra la de Begur a l’abril a Charleston. La primera favorita jugarà demà la final contra la bielorussa Aryna Sabalenka (5), que va esbandir la russa Anastasia Pavliutxenkova: 6-2 i 6-3.

Totes dues van solucionar amb eficiència els seus primers torns de servei. Badosa estava ben situada, agressiva i atenta a la diversificació que proposava Barty, que intentava trencar el ritme, sobretot amb el revés tallat marca de la casa, i arrossegar-la a la xarxa per treure-la de la zona de confort. Barty va tenir el primer deuce (40-40) restant amb 3-2 a favor, però la catalana va salvar el primer compromís amb dos grans serveis. Una doble falta (30-40), però, va obligar Badosa a sobreposar-se a la primera pilota de break en el vuitè joc. Una dreta contundent, un bon servei i un revés paral·lel perfecte des del fons la van revitalitzar (4-4). El set es va resoldre a favor de Barty en el desè joc. Una doble falta fatídica de la catalana va segellar la quarta pilota de trencament i la tercera de set de l’australiana (6-4). Badosa va replicar amb confiança certificant un break en el primer joc, però va perdre en blanc el servei quan podia fer camí (1-1). Excel·lent, Barty va trencar de nou –una altra maleïda doble falta– i el 3-1 va deixar el partit coll amunt per a la de Begur, que, a més, va malbaratar tres oportunitats de break en el cinquè joc (4-1). Res ja no va destorbar Barty malgrat la persistència de l’empordanesa, que va sortir aplaudida i amb plors d’emoció als ulls.

Nadal passa i Medvédev, Tsitsipas i Rublev, eliminats

Rafa Nadal (1) va derrotar l’australià Alexei Popyrin per un doble 6-3 i jugarà els quarts contra l’alemany Alexander Zverev (5), que va batre l’anglès Daniel Evans per 7-6 (3) i 6-3. Popyrin havia eliminat l’emergent italià Jannik Sinner en el partit anterior, però va tenir al davant el jugador més en forma sobre argila. El balear només va cedir un trencament. La primera sorpresa de la jornada la va protagonitzar el xilè de 24 anys Cristian Garín (16), que va fer fora el rus Daniïl Medvédev (2) per 6-4, 6-7 (2) i 6-1. Garín iguala el seu millor resultat en un Masters 1.000 i jugarà contra l’italià Matteo Berrettini. També va ser poc previsible el triomf del Kazakh Alexander Bublik sobre el rus Aslan Karatsev per 6-4 i 6-3. Se les haurà amb el noruec de 22 anys Casper Ruud, que va fer saltar la banca contra Stéfanos Tsitsipas (4): 7-6 (4) i 6-4. Dominic Thiem (3), per la seva banda, va superar un partit dur contra l’australià Alex de Miñaur per 7-6 (7) i 6-4. S’enfrontarà al nord-americà John Isner, botxí del rus Andrei Rublev (6): 7-6 (4), 3-6 i 7-6 (4).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)