Ciclisme

Filippo Ganna ja vesteix de rosa

Ciclisme. L’italià de l’Ineos guanya la contrarellotge de la primera etapa del Giro

Els pronòstics el donaven com a favorit per guanyar la contrarellotge de 8,6 km amb què es va iniciar el Giro a Torí, i no va fallar. L’italià Filippo Ganna, actual campió mundial de contrarellotge, es va imposar clarament als seus rivals amb un temps de 8:47, i va superar per deu segons el segon classificat, el seu compatriota Edoardo Affini (Jumbo Visma). La tercera posició la va ocupar un altre corredor del Jumbo Visma, el noruec Tobias Foos, que es va quedar a dotze segons del guanyador. Aquesta és la cinquena victòria d’etapa en el Giro de Filippo Ganna, que en va guanyar quatre l’any passat.

Aquesta primera lluita en solitari contra el cronometre va començar a marcar algunes diferències entre els aspirants a guanyar la classificació general. El millor d’aquests favorits va ser el portuguès João Almeida (Deceuninck), quart en l’edició de l’any passat, que va acabar quart a l’etapa amb un temps de 9:04, i a 17 segons del guanyador. El gran candidat al triomf final, el colombià Egan Bernal (Ineos) va ocupar el lloc 40 amb un temps de 9:26, i va cedir 22 segons respecte al portuguès. El vilanoví Marc Soler (Movistar) va fer una bona contrarellotge i es va situar en el lloc 56 amb un temps de 9:29, a només tres segons de Bernal.