Handbol

Xavi Pascual tancarà la seva etapa al Barça

Handbol. La directiva i el tècnic, que encara tenia contracte fins al 2022, ja han pactat la seva sortida del club a final de curs, independentment de si es guanya o no la lliga de campions

Xavi Pascual no continuarà com a tècnic del Barça quan acabi la temporada, independentment de si es guanya o no la lliga de campions. El conjunt blaugrana juga demà a la pista del Meshkov Brest (18.45 h per Esport 3) l’anada dels quarts de final. Al tècnic barceloní encara li quedava una temporada de contracte, fins al 2022, però el club li va fer saber que volia fer un canvi de rumb a la secció. De fet, ja s’ha pactat la seva sortida amb la directiva presidida per Joan Laporta. En les últimes setmanes, ja s’havien percebut certes desconfiances entre les dues parts, sobretot després que es confirmés la marxa d’Aron Pálmarsson a l’Aalborg a final de curs, cansat d’esperar l’acord definitiu amb la nova directiva per una renovació que ja estava pactada des de finals d’any. La remodelació de l’handbol blaugrana està en marxa, i tampoc és segura la continuïtat de David Barrufet com a mànager de la secció.

Més de dotze anys

Aquest curs, doncs, Pasqui posarà punt final a més d’una dècada a la banqueta del Barça, des que el 9 de febrer del 2009 va prendre el relleu al destituït Manolo Cadenas. Anteriorment, havia exercit de tècnic ajudant durant tres anys i mig. Com a entrenador blaugrana, Pascual, tot i alguna desfeta sonada a Colònia, ha aixecat tots els títols possibles. Especialment memorable va ser la temporada 2014/15, en què amb un equip liderat per Nikola Karabatic va obtenir els set títols en joc, inclosa la novena Champions, l’última aconseguida per la secció. A més de dues Champions (2011 i 2015), durant aquest període el conjunt blaugrana ha guanyat cinc Super Globes i ha dominat amb mà de ferro les competicions estatals, amb onze lligues, deu copes del rei, deu copes Asobal, deu supercopes d’Espanya i onze supercopes de Catalunya. Abans de tancar el curs, Pascual podria engrossir el seu palmarès amb la copa Asobal (5 i 6 de juny a Santander) i l’anhelada Champions, que seria la desena per a l’entitat (12 i 13 de juny a Colònia). En tot cas, el tècnic barceloní, de 53 anys, s’ha guanyat amb tot mereixement un capítol en la història de la secció, perquè haurà estat el segon entrenador més durador i llorejat de la banqueta del Barça després de Valero Rivera (1983-2003), l’artífex del dream team. Focalitzats en el tram final de la temporada, no es preveu que des del club es doni oficialitat al relleu a la banqueta ni que el tècnic faci cap declaració al voltant de la seva marxa.

Ortega en l’horitzó

Pel que fa al substitut de Pascual, el Barça tenia lligat Antonio Carlos Ortega a partir del 2022, quan expirava el seu contracte amb el Hannover. Tot fa pensar que el club ha convençut l’extrem andalús del dream team perquè acceleri la seva arribada sense la necessitat de buscar un tècnic pont. En una entrevista recent, Ortega assenyalava la voluntat de complir el seu contracte sempre que no li arribés una proposta “amb unes condicions esportives millors”. Així, l’organigrama quedarà a mercè del futur inquilí de la banqueta blaugrana, tenint en compte que Fernando Barbeito és ara l’entrenador ajudant i que el curs vinent Raúl Entrerríos també s’ha d’incorporar a l’estructura tècnica.

RENOVACIÓ

Es vol fer un canvi de rumb a la secció i tampoc és segura la continuïtat de David Barrufet
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)