Natació

Bany de plata a Budapest

Natació. Pau Ribes i Emma Garcia s’estrenen en l’europeu amb un subcampionat en el duet mixt tècnic, només superats per Rússia

La sabadellenca Emma Garcia (CN Sabadell) i el maresmenc Pau Ribes (CN les Franqueses) van estrenar el medaller de la natació catalana en el campionat d’Europa de Budapest amb una brillant actuació en el duo tècnic mixt de natació artística que els va valer el subcampionat, darrere l’imbatible equip rus. Al matí, la jove debutant Mireia Hernández (CN Granollers) es va classificar per a la final de solo lliure de demà amb la sisena millor puntuació.

Ribes (1995, Dosrius) és un pioner en la natació mixta i ja va triomfar en els europeus del 2016 a Londres i el 2018 a Glasgow, on va ser bronze al costat de Berta Ferreras. Ara, al costat de la jove Garcia (1999), ha fet un pas endavant. En una actuació en què va sonar la banda sonora de Hansel i Gretel, caçadors de bruixes (Atli Örvarsson), van sumar 84,8694 punts, versus els 91,7963 de Mayya Gurbanderdieva i Aleksandr Maltsev. El bronze va ser per als italians (77,4281) en una final amb participació limitada a quatre països. Ribes i Garcia encara aspiren a una nova medalla en la final de duet mixt lliure, que tindrà lloc divendres.

En la jornada matinal, Mireia Hernández (19 anys) va obtenir una puntuació de 85,900 punts en un exercici amb la música del reconegut èxit de Bonnie Tyler Total eclipse of the heart. Hernández va ser plata en combo el 2019 en l’europeu júnior de Praga, campionat en què també va sumar tres bronzes en diferents modalitats. La primera plaça en la fase de qualificació ha estat per a la campiona del món, la russa Varvara Subbotina (95,6000), seguida de la ucraïnesa Marta Fiedina (92,7667) i la grega Evangelina Platanioti (89,9667).

A la tarda es va començar a disputar, tal com estava previst, la final del duo lliure, però es va acabar suspenent per problemes tècnics amb els altaveus subaquàtics. Iris Tió (19 anys, Kallípolis) i l’andalusa Alisa Ozhogina ocupaven el quart lloc quan es va aturar la competició. La final es repetirà dijous, segons va confirmar l’organització.

LA DADA

3
medalles
suma Pau Ribes en els campionats d’Europa d’artística.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)