Tennis

Juvan (2) i Babos (4), eliminades en els setzens a l’ITF de la Bisbal

La italiana de 24 anys Jessica Pieri ha donat aquest matí tot just en el primer partit de la central la campanada del dia fent fora en els setzens l’hongaresa Timea Babos (4) en la cinquena edició de l’ITF Solgironès, torneig de la categoria W60 que es juga al CT La Bisbal. Pieri s’ha refet a un mal inici i ha guanyat per 1-6, 6-4 i 7-4 en dues hores i 24 minuts. La italiana ha aprofitat el desgast físic de la seva rival allargant els punts i buscant els canvis de ritme amb deixades, una tàctica que li ha donat resultat davant de l’estil més directe de l’hongaresa. Babos té 28 anys, va arribar a ser la 25a del món i ara és la 108a de la WTA. La transalpina jugarà els vuitens contra la ucraïnesa Katerina Kozlova, que ha superat la japonesa Chihiro Muramatsu per 6-4 i 7-5. Amb la pista central ben escalfada, l’eslovena de 20 anys i101a de la WTA Kaja Juvan (2) ha perdut el primer set per 6-1 davant de Lara Arruabarrena. La pluja ha obligat a suspendre el partit amb 30-15 del primer joc del segon parcial favorable a Arruabarrena. Malgrat que la basca de 29 anys no figura entre les caps de sèrie per diferents circumstàncies (197a) –una lesió al maluc la va apartar del circuit durant el 2019–, va ser 52a del món i s’entreveu com una de les favorites. Pels volts d’un quart de set de la tarda, la jornada s’ha reprès. Juvan ha reaccionat i el partit s’ha hagut de resoldre a tres sets. La de Tolosa, però, ha estirat de galons i s’ha imposat per 6-1, 3-6 i 6-4. La promesa de 17 anys del tennis basc Ane Mintegi, que ha accedit al quadre amb una invitació, no ha tingut cap possibilitat contra la russa Irina Khromatxeva –6-3 i 6-1–, que serà la rival d’Arruabarrena.

La belga Greet Minnen (7), per la seva banda, no ha tingut complicacions abans de la turmenta davant de la madrilenya Olga Sáez: 6-1 i 6-2 en 68 minuts. També s’ha hagut d’aturar per l’aiguat el duel entre l’alemanya de 30 anys Mona Barthel i la suïssa classificada a través de la prèvia Simona Waltert, amb 5-4 per a la teutona, que va ser la 23a del món el 2013. En la represa, Waltert s’ha refet, però quan dominava per 7-5 i 4-2 s’ha ennuegat. Barthel ha apel·lat a la seva major experiència forçant el tie-break però ha acabat igualment eliminada per 7-5 i 7-6 (2). Waltert tindrà una prova de foc davant de Minnen.

Un altre dels partits que s’han jugat en dues sessions és el que ha suposat el passi d’una altra alemanya Anna-Lena Friedsam (5), que ha remuntat davant de la russa de 30 anys Vitalia Diatxenko: 1-6, 6-2, 4-0 i retirada. En el darrer partit de la jornada, la barcelonina Guiomar Maristany ha quedat eliminada davant de la sèrbia de 20 anys i 164a de la WTA Olga Danilovic –6-3 i 6-2–, que se les haurà amb Friedsam.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)