Tennis

Tempesta a la Bisbal

Tennis. L’eslovena Juvan (2) i l’hongaresa Babos (4) cauen eliminades en els setzens de final de l’ITF Solgironès en una jornada marcada per la pluja

La italiana de 24 anys Jessica Pieri va donar ahir, tot just en el primer partit a la central de l’ITF Solgironès, torneig de la categoria W60 que es juga al CT Bisbal, la primera campanada d’un dia entremaliat pel mal temps i convuls per les eliminacions de favorites. Pieri es va refer d’un mal inici i va guanyar per 1-6, 6-4 i 7-4 en dues hores i 24 minuts en els setzens l’hongaresa Timea Babos (4). La italiana va saber rendibilitzar el desgast físic de la rival allargant els punts i buscant els canvis de ritme amb deixades, una tàctica que li va donar resultat davant de l’estil més directe de l’hongaresa. Babos té 28 anys, va arribar a ser la 25a del món i ara és la 108a de la WTA. La transalpina jugarà els vuitens contra la ucraïnesa Katerina Kozlova, que va superar la japonesa Chihiro Muramatsu: 6-4 i 7-5. Amb la central ben escalfada –metafòricament–, l’eslovena de 20 anys i 101a de la WTA Kaja Juvan (2) va perdre el primer set per 6-1 contra Lara Arruabarrena. La pluja va obligar a suspendre el partit. Malgrat que la basca de 29 anys no figura entre les caps de sèrie per diferents circumstàncies (197a) –una lesió al maluc la va apartar del circuit durant el 2019–, va ser 52a del món i s’entreveu com una de les favorites. Pels volts d’un quart de set de la tarda, la jornada es va reprendre. Juvan va reaccionar, però la de Tolosa va mostrar els galons i va vèncer per 6-1, 3-6 i 6-4. La promesa de 17 anys Ane Mintegi –wild card– no va tenir possibilitats contra la russa Irina Khromatxeva –6-3 i 6-1–, que serà la rival d’Arruabarrena. La belga Greet Minnen (7), per la seva banda, va passar fluix, abans de la tempesta, contra la madrilenya Olga Sáez: 6-1 i 6-2. També es va haver d’aturar per l’aiguat, en canvi, el duel entre l’alemanya de 30 anys Mona Barthel i la suïssa de 20 Simona Waltert, amb 5-4 per a la teutona, 23a del món el 2013. Després de la represa, Waltert va reaccionar: 7-5i 7-6 (2) i tindrà una prova de foc contra la belga de 23 anys.

Un altre dels partits interromputs va suposar el passi d’una altra alemanya Anna-Lena Friedsam (5), que va remuntar contra la russa de 30 anys Vitalia Diatxenko: 1-6, 6-2, 4-0 i retirada. En el darrer partit, la barcelonina procedent de la prèvia Guiomar Maristany va caure contra la sèrbia de 20 anys Olga Danilovic (164a) –6-3 i 6-2–, que se les haurà amb Friedsam.

COMIATS

La catalana Guiomar Maristany cau contra la sèrbia Olga Danilovic
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)