Ciclisme

Sant Cugat, escenari de la reVolta, la gran cita del ciclisme femení a Catalunya

La Volta organitzarà la segona edició de la prova, amb una participació de luxe, el proper 30 de maig

La Volta a Catalunya organitzarà el proper 30 de maig la segona edició de la reVolta, la seva aposta per impulsar el ciclisme femení al país. Ja es coneixen alguns dels detalls de la prova, que tindrà la sortida i l’arribada a Sant Cugat i comptarà amb un centenar de ciclistes. El Movistar, que forma part de l’exclusiu grup del Women’s World Teams de la UCI, ja ha confirmat que serà a la línia de sortida.

L’edició d’enguany també es veu refermada per la nodrida presència d’equips de categoria continental, com ara el Massi-Tactic, que sobresurt entre els representats catalans que competiran a la reVolta. De fet, es tracta de l’únic equip català que disposa d’una estructura professional i una nòmina de corredores que inclou diverses nacionalitats.

Altres equips de categoria continental –el segon nivell dins el rànquing de l’UCI només rere els Worldteams– que ja han comunicat la seva presència a la cursa són el Laboral Kutxa-Fundación Euskadi i el Sopela, tots dos representants de la gran tradició del ciclisme basc; així com conjunts com el gallec Team Farto BTC, el burgalès Burgos Alimenta i el lleonès Eneicat RBH Global, entre d’altres. Durant els pròxims dies s’acabarà de tancar la participació, que també inclourà presència estrangera. La guanyadora de la segona edició de la reVolta prendrà el relleu de Lauren Stephens del Cylance ProCycling, vencedora de la primera edició de la cursa.

L’aliança de la Volta amb Sant Cugat ha estat clau, segons els organitzadors per donar impuls a la prova després que la pandèmia obligués a suspendre l’edició del 2020.

El primer pas per refermar l’entitat pròpia de la reVolta ha estat la designació d’una data independent a les etapes de la Volta, ja que la primera edició es va disputar coincidint amb l’última jornada de la 98a edició de la Volta, l’any 2018.

El recorregut, exigent, serà de 97 km a través del Vallès Occidental, el Baix Llobregat, l’Anoia i l’Alat Penedès. Inclourà els ports de l’Alt de Capçuda (tercera categoria) i l’Alt de la Creu d’Aragall (primera categoria), aquest últim amb un desnivell mitjà del 6,5% i un tram que arriba fins al 13%. Una vegada coronat, quedaran uns 30 km fins a la línia d’arribada, situada a l’avinguda del Pla de Vinyet de Sant Cugat.

Sant Cugat, ciutat compromesa amb l’esport, ha estat seu de La Volta en quatre ocasions; 3 sortides d’etapa els anys 2009, 2010 (des del CAR de Sant Cugat) i 2018, i una arribada l’any 2019.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)