El Barça supera el Meshkov Brest (29-33) i fa el primer pas per ser a la final a quatre de Colònia

Dika Mem (9 gols) i Aleix Gómez (8) han destacat en les files blaugrana

El Barça ha sortit victoriós de l’Sportshall Victoria de Brest i afrontarà la tornada dels quarts de final de la lliga de campions, el 20 de maig al Palau Blaugrana, amb quatre gols de renda (29-33). Serà l’últim pas per accedir a la final a quatre de Colònia. L’equip de Xavi Pascual ha portat sempre la iniciativa, però el Meshkov, amb la bona direcció de Stas Skube i l’eficàcia de l’extrem Mikita Vailupau (11 gols), ha mantingut el resultat igualat fins al final. Per part blaugrana, han destacat els nou gols de Dika Mem i els vuit d’Aleix Gómez, infal·lible des del punt de penal (4 de 4).

L’equip blaugrana ha començat molt més endollat que el seu rival. Sòlid en defensa i recuperant pilotes, ha pres la iniciativa a còpia de contraatacs (1-5). El Barça es mostrava molt còmode sobre la pista i Raúl Alonso, el tècnic del Meshkov, no ha tardat a moure peça. Ha ordenat atacar amb set jugadors i d’entrada li ha donat resultat perquè Skube ha forçat un penal que Vailupau s’ha encarregat d’executar. El conjunt de Xavi Pascual, però, continuava molt ferm en defensa i tres gols a porteria buida, el primer de Gonzalo Pérez de Vargas, han obert l’escletxa fins al 6-12. El Meshkov ha abandonat l’aposta pels set jugadors i ha estat el canvi de porter –ha entrat Ilya Usik per Ivan Pesic– i la recuperació de tres pilotes el que li ha permès retallar diferències, amb un parcial de 4-0 (11-13). Impulsat per la sorollosa afició local i amb un Mikita Vailupau exhibint tot el seu talent des de l’extrem dret (8 gols a la primera part) el conjunt bielorús ha empatat el partit a 15. En tot cas, una aturada de Kevin Möller, que ha substituït Gonzalo Pérez de Vargas, i un gol de Timothey N’Guessan han donat un petit avantatge al Barça al descans (16-17). La mala notícia per als blaugrana ha estat la lesió de Luka Cindric, que a l’inici de partit ha patit una estrebada al bessó de la cama esquerra i ja no ha pogut tornar a pista.

El Barça ha continuat controlant el ritme de joc en els primers minuts de la segona meitat. La tornada sota els pals de Pesic, però, ha resultat providencial per als interessos locals perquè ha enllaçat cinc aturades consecutives i ha propiciat que el seu equip igualés el resultat als 48’ (26-26). L’equip de Xavi Pascual, però, ha sabut mantenir el cap fred i a partir de la defensa ha frenat la remuntada bielorussa. En el tram final, l’encert d’Aleix Gómez en els penals i l’efectivitat de Dika Mem en el llançament exterior ha consolidat la victòria blaugrana per una renda de quatre gols (29-33).