El Barça s’apropa a Colònia

Handbol. El conjunt blaugrana surt victoriós de la pista del Meshkov Brest i afrontarà la tornada de quarts de final de la lliga de campions al Palau Blaugrana amb quatre gols de renda

Brest 29 Barça 33

MESHKOV BREST:Pesic, Santalov (3), Yurinok (4), Skube (3), Obranovic (1), Vailupau (11, 4 p.), Vranjes (3) –set inicial–; Usik (p.s.), Budzeika, Matskevich, Shumak (3), Baranau, Razgor, Selviasiuk, Malus (1) i Silko.BARÇA:Gonzalo; Aleix (8, 4 p.), Petrus, Mem (9), À. Pascual (1), Pálmarsson (5), Fàbregas (4) –set inicia–; Möller (p.s.), Mortensen, Sorhaindo, Dolenec (2, 1 p.), N’Guessan (2), Diocou, Cindric, Makuc (1), i Frade.PARCIALS:1-5, 4-9, 7-13, 11-14, 13-15, 16-17; 18-20, 21-24, 22-24, 26-27, 28-29 i 29-33.ÀRBITRES:Hansen i Madsen. Exclusions: Skube (17’), Obranovic (44’) i Santalov (49’), per part del Meshkov; i Petrus (20’) i Mortensen (45’), per part del Barça.PÚBLIC:Uns 3.500 espectadors a l’Sportshall Victoria de Brest.

El Barça va sortir victoriós de la pista del Meshkov Brest, l’equip revelació de la lliga de campions, i va fer el primer pas per tornar a ser a la final a quatre de Colònia. El conjunt bielorús, comandat des de la banqueta pels tècnics Raúl Alonso i Sebas Salvat, i sobre la pista per Stas Skube (3 gols i 16 assistències) va demostrar per què aquest curs ha estat capaç de superar conjunts del potencial del París Saint-Germain, el Kielce o el Pick-Szeged, i va vendre molt cara la seva derrota. L’equip blaugrana va portar sempre la iniciativa, però va haver de treballar fort en defensa per frenar l’impuls local en la segona part. En atac, Dika Mem (9 gols) i Aleix Gómez (8), infal·lible en els penals (4), van servir per desembussar el partit quan l’equip estava més encallat i van aplanar el trajecte del partit de tornada de quarts de final, el dijous 20 de maig, que es podrà afrontar al Palau Blaugrana amb una renda de quatre gols.

L’equip blaugrana va començar molt més endollat que el seu rival. Sòlid en defensa i recuperant pilotes, va colpejar primer a còpia de contraatacs (1-5). El Barça es mostrava molt còmode sobre la pista, i Raúl Alonso, el tècnic del Meshkov, no va tardar a moure peça. Va ordenar atacar amb set jugadors i d’entrada li va donar resultat perquè Skube va forçar un penal que Vailupau es va encarregar d’executar. El conjunt de Xavi Pascual, però, continuava molt ferm en defensa i tres gols a porteria buida, el primer de Gonzalo Pérez de Vargas, van obrir l’escletxa fins al 6-12. El Meshkov va aparcar l’aposta pels set jugadors, i va ser el canvi de porter –va entrar Ilya Usik per Ivan Pesic– i la recuperació de tres pilotes el que li va permetre retallar diferències, amb un parcial de 4-0 (11-13). Impulsat per la sorollosa afició local i amb un Vailupau exhibint tot el seu talent des de l’extrem dret (8 gols en la primera part), el conjunt bielorús va igualar el partit a 15. En tot cas, una aturada de Kevin Möller, que havia substituït Gonzalo, i un gol de Timothey N’Guessan van donar un petit avantatge al Barça al descans (16-17). La mala notícia per als blaugrana va ser la lesió de Luka Cindric, que a l’inici del partit es va fer una estrebada al bessó de la cama esquerra i ja no va poder tornar a pista.

El Barça va continuar controlant el ritme de joc en els primers minuts de la segona meitat, tot i que es va entrar en una fase d’intercanvi de gols. La tornada sota els pals de Pesic, però, va resultar providencial per als interessos locals perquè va enllaçar fins a cinc aturades i va propiciar que el seu equip igualés el resultat a 26. L’equip català va saber mantenir el cap fred i a partir de la defensa va frenar la remuntada bielorussa i va segellar la victòria amb Mem i Aleix com a grans referents en atac.

Copa Asobal

D’altra banda, ahir es va sortejar la copa Asobal, en què el Barça ha quedat emparellat amb el Bada Osca. En l’altra semifinal s’enfrontaran el Liberbank Cantàbria Sinfín, l’amfitrió, i el Bidasoa Irun. La competició es disputarà a Santander el 5 i 6 de juny, el cap de setmana anterior a la final a quatre de Colònia.

Hem aconseguit una bona victòria, però l’eliminatòria no està tancada i necessitarem que l’afició ens ajudi al Palau Blaugrana
Tenim força jugadors tocats; toca descansar i a veure si podem recuperar-los per dijous
Xavi Pascual
entrenador del barça

El Kiel guanya el PSG (31-29)

El Kiel va guanyar el primer assalt contra el PSG (31-29) en una eliminatòria de quarts de final d’alt voltatge. El vigent campió d’Europa va anar bona part del partit a remolc del seu rival, que va sorprendre amb una defensa 5-1 en la posada en escena. En la segona meitat va poder capgirar el resultat en un partit molt equilibrat i que deixa l’eliminatòria totalment oberta amb vista a la tornada. Avui es completa la jornada amb l’Aalborg-Flensburg i el Nantes-Veszprém.